ACB

ESPORTS

BÀSQUET

Lluny dels grans derbis

Lliga Endesa. El Barça agafa aire en superar una Penya desencertada en un partit que no destaca pel bon nivell; Laprovittola il·lusiona en el debut

Quan dos equips com el Barça Lassa i el Divina Joventut arriben en un moment tan delicat tant de resultats com de joc el més factible és que el matx no sigui de nivell. I realment el partit va estar lluny dels grans derbis que han disputat els dos històrics del bàsquet català.

Una de les dades més significatives és que els de Diego Ocampo van començar anotant només cinc punts en els primers nou minuts de joc (13-5) i tot i així ràpidament van ser capaços de tornar a posar-se dins el matx (13-12). La igualtat es va mantenir fins al 24-23, moment en què, com li acostuma a passar a la Penya, va encaixar un parcial, un 11-0 que va fer que la diferència es disparés (35-24). La renda es va mantenir fins al descans (40-29).

Els verd-i-negres esperaven que en el tercer quart el Barça tornés a tenir un dels defalliments que acostuma a tenir aquest curs després del descans. Però no va ser així. Els de Sito Alonso van augmentar una mica la intensitat defensiva, la Penya va continuar desencertada (2/17 triples) i l’avantatge blaugrana va augmentar fins als 16 punts (53-37). El matx podia semblar trencat però els d’Ocampo, tot i tornar a tenir opcions, mai van inquietar ni en el marcador ni en el joc. En el darrer quart el Barça va arribar a guanyar de 18 punts (89-71). Cal destacar que Gudul va anotar la primera cistella del curs i que Laprovittola va brillar i il·lusionar.

60
punts
de diferència entre els dos equips (117-57) que deixen clar la diferència que hi va haver
Hem de millorar, però veig coses que em fan ser optimista, El més important són els primers vint minuts, on hem estat sòlids, i la victòria
Sito Alonso
Ja vam dir que havíem d’anar partit a partit per arribar on volem; no era fàcil guanyar una Penya necessitada
Pau Ribas
Ens ha penalitzat molt el desencert que hem tingut en el primer quart però he vist coses positives per créixer
Diego Ocampo
L’equip ha tingut moments positius; contra un rival d’Eurolliga has d’estar al cent per cent però tenim base per sortir de baix
Nico Laprovittola

Un debut i dues baixes en el derbi

El matx va servir per veure el debut del darrer fitxatge, el base argentí Laprovittola. Qui no va poder jugar pels verd-i-negres va ser Birgander, que arrossega problemes al genoll. Tampoc va jugar Pressey, segons comunicat oficial, per decisió tècnica ni Navarro, que s’està recuperant del procés gripal que l’ha tingut dos partits de baixa.