FEB

Remuntada estèril

LEB Or. L’ICL Manresa aixeca en la segona part 22 punts de desavantatge en la final de copa, però al final Muñoz no pot forçar la pròrroga sota cistella

BREOGÁN 90 ICL MANRESA 86

BREOGÁN:Uriz (23), Fuzaro (3), Arco (9), Sulejmanovic, Stainbrook (10) –cinc inicial–; Lofberg (11), Rubio (12), Díaz (8), Quintela (3), Demetrio (11). 22/44 en tirs de dos, 8/20 en triples (4 Uriz, 2 Díaz, 1 Lofberg i Arco) i 22/25 en tirs lliures. 24 rebots (5 Rubio, Sulejmanovic i Stainbrook), 16 assistències (4 Uriz) i 93 de valoració (27 Rubio).ICL MANRESA:Trias (16), Lundberg (8), Martín (14), Costa (11), Muñoz (12) –cinc inicial–; Hamilton, Jou (4), Djounorou (4), Allen (7), Gintvainis (10). 22/38 en tirs de dos, 9/25 en triples (3 Costa, 2 Martín i Muñoz, 1 Jou i Gintvainis) i 15/22 en tirs lliures. 27 rebots (5 Trias), 16 assistències (7 Costa) i 82 de valoració (21 Trias).PARCIALS:23-19, 32-14 (55-33), 18-31 (73-64) i 17-22 (90-86).

La copa de la LEB es va quedar a Lugo. El Manresa ja no podrà tenir el factor pista a favor en el play-off després d’encaixar una derrota a casa del Breogán, que guanyava de 22 en el descans. Va haver-hi remuntada, però sense premi.

Ja van avisar els gallecs amb l’11-3 inicial, impulsats pel suport del seu públic i amb les revolucions a l’altura de l’esdeveniment. No així l’ICL, que només va tenir Nacho Martín com home endollat en el primer quart. Ell va escurçar el marge. L’equip també va ficar-se en partit apujant línies i el 23-19 del final del primer acte va ser el millor maquillatge possible. Va ser en el segon quan va arribar el desastre. L’explicació de la derrota es troba en aquest període nefast, en què amb un 18-2 de sortida (41-21), els locals van deixar la final gairebé enllestida. I és que els seus bases van marcar la diferència: primer el canari Cristian García i després un notable Uriz, que amb dos triples va establir un 49-27 alarmant abans del descans (55-33).

Per sort, la reacció en la represa va ser immediata. Trias, desaparegut fins llavors, va irrompre amb 12 punts gairebé consecutius i al final del tercer quart el matx ja tenia un altre caire (73-64). Dos triples de Muñoz van confirmar la remuntada a sis minuts del final (77-76). En el cara i creu, amb 88-86 i 17 segons per endavant, Muñoz va fallar sota cistella el que hauria suposat la pròrroga.