ACB

Quina vergonya

Lliga Endesa. El Barça encaixa la setena desfeta en els últims nou partits, aquesta a Vitòria, on ja cedia 31-7 en el primer quart i 51-19 en el minut 17

Faltaven encara trenta minuts per acabar el partit i el Barça ja havia sumat la setena desfeta en els últims nou enfrontaments. No hi ha registre negatiu que se li resisteixi, a l’equip de Sito Alonso, que ha dirigit quaranta partits oficials del FC Barcelona Lassa i n’ha perdut més de la meitat (21).

Ahir a Vitòria l’equip va protagonitzar una actuació indigna, una falta de respecte a l’aficionat i a la institució. Apressat i empresonat des del primer minut pels complexos i les angoixes, atropellat, el joc defensiu i ofensiu se li afebleix cada dia més, i ahir va acotar-lo en els paràmetres de la broma. De mal en pitjor, és avui el Barça un equip que es pensa que està preparat per fer cuina d’autor i les coses més senzilles i bàsiques li passen per alt. I quan al davant té un rival amb compàs i cartabó, s’adona del pa que s’hi dona quan ja fa estona que ha fet tard. “S’estan fent les coses bé”, deia divendres el portaveu del club Josep Vives. “S’està treballant bé” i els resultats són una vergonya, els pitjors de la història de la secció.

El Baskonia en va fer prou ahir enviant Beaubois a encarar Juan Carlos Navarro per rebentar el partit. Encara no s’havien jugat cinc minuts (13-2) i Sito Alonso demanava temps amb 1/6 tirs i tres pilotes perdudes dels seus. Res no va canviar, al contrari. Tant era qui hi hagués al camp, l’anotació alabesa era incessant mentre els atacs blaugrana anaven del desordre a l’estupefacció, amb una successió de triples i tirs accelerats i amb poc sentit. De l’esperpèntic 31-7 del final del primer quart al 58-30 del descans. I cap solució des de la banqueta, cap reacció més enllà del comprensible desfici i turment d’uns jugadors incrèduls.

2
tirs de camp
de 17 intents (11%) del Barça en el primer quart (31-7)
3
pilotes perdudes
i 20/31 tirs del Baskonia en la primera meitat (58-30)
19
valoració
del Barça en el descans, pels 81 dels alabesos
El que ha passat avui [ahir] em recorda una altra època, però no la meva. Hem perdut molts partits, però d’aquesta manera és la primera vegada