FCBQ

President en risc

Bàsquet. El partit de 3a catalana CEB Girona B-Bencriada no finalitza, segons l’acta arbitral pel comportament d’Edu Alonso, que ha presentat al·legacions per evitar una inhabilitació

Edu Alonso, president del CEB Girona –que té un equip a copa Catalunya– s’exposa a una sanció d’inhabilitació si el comitè de competició de la Federació Catalana de Bàsquet considera provat el relat dels fets que recull l’acta del partit CEB Girona B-Bencriada (3a catalana), redactada per l’àrbitre Cristian Ruiz (de categoria EBA). Ruiz va suspendre el partit quan faltaven menys de dos minuts per al final i amb 49-63 al marcador, en considerar que el comportament d’Alonso era incompatible amb el desenvolupament del joc. Abans havia requerit al delegat de camp que prengués mesures perquè Alonso abandonés –sempre a criteri seu– una actitud impròpia i agressiva cap a ell. Alonso ha presentat escrit d’al·legacions.

Segons diversos testimonis, Alonso va protestar reiteradament i amb males maneres les decisions arbitrals. Però la gota que va fer vessar el got va ser quan –segons el mateix relat– una espectadora va enregistrar els exabruptes d’Alonso, qui, després de recriminar-li que el gravés, va fer-la fora de recinte escridassant-la i dient-li que el pavelló Ramon Sitjà era casa seva.

Els fets són de diumenge passat, dotze dies després que la federació gironina presentés la campanya Bàsquet Net, focalitzada aquesta temporada en el comportament de la graderia. Alonso va explicar ahir el contingut de les seves al·legacions: “Entenem que hi ha una relació directa entre la suspensió i el fet que acompanyem fora del pavelló una persona que estava enregistrant les reaccions del públic i que no va deixar de fer-ho malgrat dos advertiments. Després vam saber que és la xicota de l’àrbitre. Hem de protegir el dret a la intimitat del públic”, conclou. Alonso explica que quan va tornar al recinte es va adonar que s’havia suspès el matx. Considera que l’acta “no descriu el que va passar” i que li atribueixen insults que ell no va proferir. Fins i tot –diu– té identificada la seva autora. “Vaig presentar al·legacions abans de 48 hores i tinc testimonis del que dic, que he identificat amb inicials perquè, si cal, testifiquin.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)