Eurolliga

Amb registres generosos

Eurolliga. El Barça Lassa va batre a Istanbul el seu sostre històric de triples anotats amb 19, igualant el pic de la competició i enfilant-se fins als 107 punts, que també és un màxim del club

El Barça Lassa buscarà, demà contra l’Estudiantes, mantenir la imbatibilitat en les competicions ACB des de l’arribada de Svetislav Pesic, i ho farà reforçat pel triomf aconseguit, dijous, a la pista de l’Anadolu Efes, una victòria generosa en els registres però incompleta quant al joc.

En un context de mínims competitius –els turcs ni tan sols podien evitar acabar cuers guanyant els dos últims partits–, la dificultat per entrar en calor al Barça li va venir per l’escassa resolució en els primers cinc minuts de Thomas Heurtel, collat amb devoció per Balbay, company seu durant dos anys i mig. Atacava massa llarg per al seu gust i Motum se li esmunyia (9-12, 5’). Va ser amb el rebot i l’encert en el tir exterior que l’equip va contrarestar les dificultats (19-23), una precisió des del triple que va continuar en l’inici del segon quart, amb quatre els dos primers minuts (21-35). Tot i l’avantatge, el bot va continuar sent massa protagonista en els atacs, i no va ser fins a la tornada d’Huertel i Tomic que l’equip es va reconèixer, compensant les intencions ofensives i harmonitzant-se amb les connexions entre el francès i el croat (34-55).

Tornant del descans, l’abundància instantània de l’Anadolu (17 punts en quatre minuts) va aixecar les orelles a Pesic (51-68), que va estirar la dels seus jugadors. Va haver-hi més voluntat que efectivitat defensiva en la resta del tercer quart (67-81), però el Barça va obrir la darrera entrega amb dotze punts sense rèplica (67-93, 33’) que van acabar amb tota intriga. “Ens hem de mirar bé el tercer quart [33-26 per als turcs]”, va dir Pesic. “Hem jugat un bàsquet dolentíssim –va valorar Ergin Ataman–, però el cert és que el Barça ha jugat com Golden State: 19 triples amb un 61%.”

9
rebots d’atac
del Barça, el 41% dels que va haver-hi en la cistella turca (22) –en el descans (34-55) ja en portava 7 (de 13). En total, 34-22 per als de Pesic.
19
triples
blaugrana, sostre de club en l’Eurolliga: 5/6 (83%) en el primer quart, 5/7 (71%) en el segon, 5/10 (50%) en el tercer i 4/8 (50%) en l’últim
107
punts
va anotar el Barça, igualant el seu sostre històric en l’Eurolliga, que datava del novembre del 2015 contra el Pinar Karsiyaka (107-79).
El nostre és un equip que troba confiança a partir del ritme defensiu. Quan defensem bé en l’un contra un som agressius al davant
Les estadístiques parlen per si mateixes, però em quedo amb els nou rebots de Moerman en la mitja part
Svetislav Pesic
Guanyar fora és sempre molt positiu per a la confiança, perquè en l’ACB ens jugarem moltes coses lluny de casa
Thomas Heurtel
Defensar un equip que juga molt des de la individualitat no és senzill i, llevat del tercer quart, vam fer una bona feina
Víctor Claver

Séraphin, baixa la resta de la temporada

El pivot francès Kévin Séraphin va ser sotmès, ahir, a una artroscòpia al genoll dret i, segons el comunicat que va emetre el Barça, estarà entre tres i quatre mesos de baixa –és a dir, ja no tornarà a jugar fins la propera temporada. L’últim partit de Séraphin, que n’ha jugat 29 entre Eurolliga i lliga, va ser el 31 de desembre contra el Fuenlabrada. El club valora ara les opcions per sortir del pas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)