FEB

Èric Surís, un any més

Lliga Femenina. L’Spar Citylift fa oficial la continuïtat del tècnic per a la temporada que ve, just abans d’iniciar el ‘play-off’. Serà la tercera en el club

A l’Spar Citylift no li ha fet falta esperar a veure com transcorria el play-off per tenir clara la continuïtat a la banqueta d’Èric Surís la temporada que ve. El camí traçat per l’equip –final de copa; quarts a l’Eurocopa caient contra el Galatasaray, que ho té tot de cara per ser el campió ara en la final, i 23-3 en la fase regular, igualant el rècord històric del club– i la manera d’arribar-hi, amb un joc incisiu i vertical, eren arguments sòlids per no demorar la proposta de renovació. El tècnic també havia expressat el desig de continuar i, per tant, totes dues parts estaven condemnades a entendre’s. Ahir es va tancar l’acord i es va firmar el contracte, en un acte a Fontajau en presència del mateix Surís i del president, Cayetano Pérez.

Aquest pas consolida la política de continuïtat defensada pel mateix Pérez un cop va assumir el càrrec, a principi de curs. A més del preparador, també s’ha renovat en els últims mesos Núria Martínez, Nádia Colhado i Rosó Buch, i Helena Oma, cedida al Cadí la Seu a partir del desembre, també té contracte. Molta feina avançada, un fet poc habitual en la trajectòria de l’entitat.

Competitius

Èric Surís va assumir les regnes de l’Spar Citylift l’estiu del 2016, procedent del Salt masculí, a qui havia pujat i consolidat a Lliga EBA. En aquestes dues temporades, i quan encara ha de jugar-se el play-off, el bagatge ha estat d’un títol, l’última Lliga Catalana. L’Avenida s’ha erigit en la bèstia negra particular i l’ha privat de celebrar-ne un dels grans. Això sí, l’equip gironí ha estat en totes les finals de competició estatal possibles: una de Lliga Femenina, una de supercopa i dues de la copa, les primeres en la història de l’entitat. “Avui [ahir] plasmem el que fa temps que estem parlant. L’Èric està creixent igual que l’equip. És la nostra aposta per arribar a assolir aquestes fites que ens hem marcat”, deia el president. I les “fites” són els títols.

El tècnic gironí (1982) s’ha consolidat com el segon que més partits ha dirigit l’Uni en l’elit (79 entre Lliga Femenina i Europa). Aquest apartat el lidera Anna Caula, amb 117 en el tram 2009-2014 –hi ha un breu parèntesi, amb Joan Carles Díez–, però només es jugava llavors en competició estatal. “Estic molt il·lusionat de continuar encapçalant aquest projecte del del punt de vista tècnic per seguir fent passes endavant i créixer com a club i equip”, destacava. Per bé que encara no hi ha res signat, la intenció del club és que també continuï la resta de cos tècnic. Es tracta dels assistents David Muñoz i Bernat Vivolas, la fisioterapeuta Beti Orden i el preparador físic Andreu Comas.

Estic molt agraït al club, que sempre ha dipositat confiança en mi. Tinc il·lusió de continuar en el projecte per anar creixent junts
Èric Surís
Aquest any s’està fent una molt bona feina de planificació i es demostra amb les renovacions que ja s’han tancat
Èric Surís
L’Èric és una peça clau en l’evolució del club i de l’equip. En cap moment hi ha hagut plantejament de canvi
Cayetano Pérez
82,2%
de victòries
entre la Lliga Femenina i l’Eurocopa en les dues temporades com a tècnic d’Èric Surís. En 79 partits, 65-14 de balanç.

Avui arrenca l’altra semifinal

L’Spar Citylift debuta demà –rep a Fontajau el Mann Filter (19 h)–, però les semifinals de Lliga Femenina arrenquen ja avui, amb l’Avenida buscant el segon triplet consecutiu. Primer de la fase regular amb una única derrota (25-1), l’equip dirigit per Miguel Ángel Ortega rep a Würzburg l’Uni Ferrol (19 h), curiosament l’únic equip que ha estat capaç de derrotar-lo en la fase regular. I, a més, ho va fer a Salamanca (50-54). Les gallegues van superar els quarts per la via ràpida contra el Gernika (2-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)