FEB

Sense avui, no hi ha demà

L’Spar Citylift apel·la avui a la màgia de Fontajau per derrotar per primer cop aquest curs l’Avenida i forçar el desempat de la final (19 h, TdP)

El pòsit del primer partit posa en relleu que pot mirar als ulls l’equip castellà malgrat la seva densitat de recursos

En les sèries a tres partits, el marge d’error és mínim i cada detall compta. L’Spar Citylift, que dijous va estar a punt de situar el 0-1 i dinamitar aquesta final de Lliga Femenina, ja està entre l’espasa i la paret, sota pressió. Sap que, si avui no pot enviar a la lona l’Avenida (19 h, Teledeporte), la seva temporada s’haurà acabat. Però, el partit tindrà lloc a Fontajau i allà, el públic també juga –el club repartirà 4.000 aplaudidors i ha preparat un mosaic amb els colors de l’entitat per accentuar-ho– i l’equip s’hi multiplica.

Sensacions

Que tots els precedents del curs hagin caigut del bàndol castellà –0-5, comptant-hi el 71-70 de Würzburg de fa tres dies– és més una dada cridanera que un fet per preocupar-se. Les gironines van sortir amb el cap cot del primer partit per la crueltat de la derrota, però reforçades, ja que van constatar que les diferències respecte al gran rival s’han llimat d’una manera substancial amb el pas dels mesos. I sobretot, pels mèrits propis.

L’Avenida és l’equip poderós de sempre, amb una rotació llarguíssima i posicions doblades amb peces de màxima fiabilitat. Fins i tot es pot permetre el luxe de deixar sense cap minut D’Andra Moss. Però el plantejament d’Èric Surís i el seu cos tècnic, amb moltes defenses alternatives, va empetitir l’equip castellà, encallat sobretot en la defensa zonal quan li va desaparèixer l’encert de l’arc. Li va forçar moltes errades (20 pèrdues) i tirs fora de llocs habituals. Reiterar en aquest pla –i afegir-hi consistència en el rebot defensiu, el control de les pèrdues i, és clar, encert– seria un bon punt de partida per al partit d’avui si bé, suposadament, Ortega ha treballat per tal que no tornin a agafar-los amb els pixats al ventre. A tot això, l’Avenida es planta a Girona amb un coixí d’un tercer partit a casa i això no només els descarrega de pressió, sinó que fa que tinguin més verí.

En el seu procés de maduració col·lectiva, l’Spar Citylift ha après a tenir sota control les emocions, no destarotar-se per un parell o tres de males accions. Ni amb un -14 (50-36, 26’) i el pavelló en plena ebullició va abandonar el seu camí, dijous. Amb el públic animant, superar els mals moments –que hi seran, per la qualitat i arguments de qui hi ha al davant– no serà tan feixuc.

Un valor segur

L’escenari d’avui no és nou per a equip i afició. S’hi van trobar els dos cursos anteriors i, en partits molt tancats –81-75 amb pròrroga en la temporada 2015/16 i 79-75, la passada–, va evitar caure per la via ràpida i que el gran rival pogués celebrar el títol a Fontajau. A play-off, l’equip se sent especialment fort a casa i, de fet, no hi perd en la fase pel títol des de fa cinc anys. Va ser el curs 2012/13, quan l’Uni encara no havia fet el salt de qualitat competitivament parlant. Va perdre en el segon, i seria definitiu partit de les semifinals, contra l’Avenida (75-76). Des d’aquell dia, set victòries consecutives. La vuitena permetria continuar somiant la lliga.

LES DADES

5
punts
de l’Avenida en els últims 5:11 del primer duel, amb una cistella d’Elonu després de rebot d’atac i tres tirs lliures
19
de valoració
d’Angelica Robinson, amb 14 punts i 6,3 rebots, en els tres partits que ha jugat aquest curs contra l’Spar
20
pèrdues
de l’Avenida en el primer partit, quan la seva mitjana en la fase regular era de només 13,4
26
punts
arribats de la banqueta de l’Spar dijous; això sí, només entre Conde (20) i Traore (6)
Hem girat full del primer partit tant en allò que vam fer bé, tenir un bon pla i un molt bon rendiment, com en allò negatiu que va ser el final
Estem centrats en el segon partit, amb molta il·lusió i fe. Per sacrifici i treball no quedarà: lluitarem per guanyar i portar la final al tercer
El públic ens ha fet costat tot l’any i contra un equip com l’Avenida hi haurà moments de tot, però ens donarà suport
Hem de ser molt durs en l’aspecte físic i en el mental. Quan elles ens facin cometre una errada o hi hagi una pèrdua cal aixecar el cap
Serà un gran sacrifici i requereix un últim gran esforç per contrarestar-les. Com en el primer partit, amb il·lusió
Èric Surís
Tenim moltes ganes de jugar a casa, amb el nostre públic. I, després del que va passar dijous, encara més
María Conde
Esperem que no hi hagi l’emoció del primer. Elles estaran al màxim i nosaltres, en aquest tipus de situacions, ens comportem millor
Miguel Ángel Ortega
Hem de millorar la qualitat de la lectura de joc i de passada. Si no, ho tornarem a passar malament, com dijous
Miguel Ángel Ortega

S’intueix la millor entrada de la temporada

Històricament, les visites de l’Avenida, siguin en fase regular o play-off, són les que generen més capacitat d’atracció a Fontajau. Enguany, el sostre d’espectadors va assolir-se en el clàssic de Lliga Femenina, el 13 de gener (61-66 per a les de Salamanca). El club intueix que l’afluència de públic avui pot arribar fins als 4.000 i això que, al contrari que en altres ocasions, ha limitat les invitacions només als patrocinadors. Els abonats no paguen i les entrades per als que no ho són costen deu euros. Se’n poden adquirir encara a les taquilles abans del partit. Per evitar aglomeracions, l’Uni recomana que s’arribi amb temps a Fontajau i obrirà portes una hora abans del salt inicial. A fora de la instal·lació, els seguidors que vulguin podran provar els cotxes de Kia Texauto de cinc a set de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)