FCBQ

Un títol sempre ve bé

El FC Barcelona Lassa i el MoraBanc Andorra juguen la final de la XXXVIII Lliga Catalana a Reus (12.30 h, Esport3), amb els blaugrana buscant el que seria el seu 21è trofeu i els tricolor, el primer. Serà el segon enfrontament d’enguany entre ells

El FC Barcelona Lassa i el MoraBanc Andorra disputen aquest migdia (12.30 h, Esport3) la final de la 38a Lliga Catalana, a Reus, al Pavelló Olímpic. El partit ha anat d’una data a una altra durant la temporada per exigències del guió de la federació espanyola, però la bona nova és que s’ha pogut trobar un dia per jugar-lo. El bàsquet del país en diu bé i un títol sempre ve bé, i més encara si la disputa és entre els dos millors representants de la federació catalana durant la temporada.

El Barça i l’Andorra, els blaugrana classificats ja per al play-off de la Lliga Endesa i els tricolor amb l’objectiu perfectament enfocat, són els protagonistes de la final d’avui, com també ho van ser de la del 2014 a la Seu d’Urgell i de la del 2015 a Granollers, els dos cops amb triomf del Barça. Enguany els dos equips s’han enfrontat una vegada, a la Bombonera el 21 de gener. Va ser un partit dominat de cap a cap pels locals, amb Joan Peñarroya governant-lo situant Sanè en la posició de cinc i l’aler pivot donant-li la raó (4/5 triples). El 102-92 va ser una de les darreres derrotes de Sito Alonso al capdavant dels blaugrana i un dels resultats simptomàtics de la fase d’enrunament en la qual aleshores es trobava l’equip –els parcials del primer i del tercer quart van ser 33-14 i 34-18. El Barça juga la final perquè és el vigent campió (63-77 contra l’ICL Manresa) i l’equip dels Pirineus s’hi va classificar després d’imposar-se al Divina Joventut en la semifinal jugada en la pretemporada a Sant Julià de Vilatorta (68-80).

Circumstàncies del calendari, dissabte tots dos equips es tornaran a enfrontar al Palau Blaugrana (19 h), en partit de lliga.

1
precedent
aquesta temporada entre els dos equips, a Andorra, en la Lliga Endesa (102-92) i amb Sito Alonso encara a la banqueta blaugrana.
1
títol
de Lliga Catalana té Svetislav Pesic, amb el Girona (2006). Les dues finals que va jugar amb el Barça (2002 i 2003) les va perdre contra el Lleida.
2
finals
ha jugat el MoraBanc Andorra en la seva història (2014 i 2015) i en les dues va acabar cedint contra el Barça (104-93 i 65-68).
20
títols
té l’equip blaugrana, el que més. També han estat campions el Joventut (11), el Manresa (2), el Girona (2) i el Lleida (2).
La Lliga Catalana ha de ser una cosa especial, un motiu de celebració i una festa del bàsquet català. És un trofeu i com a tal l’hem de valorar. Volem guanyar-lo
Juguem bé. A Fuenlabrada no vam començar bé, però la segona part va ser molt bona. Arribem amb confiança
Pierre Oriola
El Barça ara juga un atac més senzill, és cert, però penso que per la qualitat individual que tenen els seus jugadors això els fa ser un equip més perillós
És un partit atípic, però sempre vols guanyar. I als jugadors els agrada més lluitar per un títol que entrenar
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)