Eurolliga

Defensa de ferro

Victòria solvent i molt col·lectiva del Madrid, que desprograma l’atac del CSKA després de la mitja part i accedeix a la final de demà

Els blancs s’enfrontaran ara al Fenerbahçe d’Obradovic, el vigent campió

CSKA 83 MADRID 92

CSKA MOSCOU:Rodríguez (5), Higgins (15), Kurbanov (7), Antonov, Hunter (4) –cinc–; De Colo (20), Rudd, Fridzon, Vorontsevitx, Clyburn (16), Krhiapa i Hines (16). 18/44 de 2, 10/24 triples (4 De Colo, 3 Clyburn i 1 Rodríguez, Higgins i Kurbanov), 17/19 tirs lliures, 31 rebots (9 Hines), 14 assistències (6 Rodríguez) i 69 de valoració (23 Hines).REAL MADRID:Campazzo, Doncic (16), Taylor (3), Felipe (5), Ayón (12) –cinc–; Causeur (6), Randolph (2), Rudy (6), Carroll (9), Tavares (5), Llull (16) i Thompkins (12). 17/34 de 2, 12/27 triples (3 Carroll i Llull i 2 Causeur, Doncic i Thompkins), 22/36 tirs lliures, 36 rebots (11 Ayón), 20 assistències (5 Llull) i 104 valoració (18 Doncic, Ayón i Thompkins).PARCIALS:30-20, 16-27 (46-47); 10-16 (56-63) i 27-29 (83-92).

Tres anys després, el Madrid tornarà a jugar la final de l’Eurolliga. Ahir, l’equip blanc va obtenir el passi en un partit molt seriós, amb les idees clares, aportació col·lectiva i rigor defensiu. Tant és així que el CSKA, el millor atac de la competició, va acabar desprogramat i fent dependre qualsevol possibilitat d’èxit en l’últim parcial de les inspiracions individuals. Un mal negoci en cites d’aquesta dimensió, i que posa molt en qüestió el futur d’Itoudis.

Un any més, els blancs s’encreuaran amb el Fenerbahçe d’Obradovic en el camí cap al títol. Serà el tercer seguit. Fa dos anys, l’equip turc va eliminar-los en el play-off i l’any passat, en la semifinal. Se les hauran ara amb el títol en joc.

Els triples

Tothom intentava marcar terreny des de l’inici –Kurbanov, evitant que Doncic rebés la pilota i Campazzo, pressionant Sergio al límit de la falta–, però el combinat rus era qui marcaria la pauta. Aferrant-se en atac a Higgins –10 punts en sis minuts, superant en l’1x1 Taylor– i protegint el rebot a la seva zona. Doncic, com si fos un veterà, va deixar que el joc es dirigís a ell, sense inquietar-se, i el Madrid va trobar vies de producció. Però el gran maldecap era el desencert des del tir lliure (5/10 en el primer quart)i sobretot, la falta de duresa al darrere. En el primer descans, 30-20 després que De Colo (8 punts, 6 de tir lliure) agafés el relleu de Higgins en el CSKA.

Coincidint amb l’arrencada del segon quart, Laso va apostar per jugar amb tres petits (Llull, Carroll i Causeur) i la ideo no li va poder sortir millor. Va apujar el to defensiu i, sobretot, va localitzar l’encert. En una fase de rauxa tan típica de l’equip blanc, va canviar la dinàmica. Un 4-17 en 3:06 i 5/5 triples va convertir el resultat en un 34-37 (14’). I podia haver estat pitjor per als russos, perquè en va errar dos més d’alliberats, ben tirats, just després. El CSKA, sobretot quan Sergio va tornar a la pista, es va tornar a asserenar, però arribaria a mitja part per sota, després d’una cistella de Thompkins en rebot ofensiu (46-47).

Joc i fogonades

L’equip rus va recuperar la iniciativa tot just iniciar el tercer quart (51-47, 23’), però va ser un miratge. El Madrid, molt enèrgic en la primera línia –menció per a Causeur i Taylor, ara sí, sobre Sergio–, va travar el joc col·lectiu vermell, conduint-lo cap a accions individuals, forçades. Si a això se li afegia el control del rebot i l’equilibri ofensiu, amb Felipe traient el cap i més fuetades del perímetre, no era estrany que la diferència creixés (51-60, 27’). Els continus errors en el tir lliure dels blancs i l’orgull de Hines impedien, però, que el forat es fes més gran al final de tercer parcial (56-63).

El CSKA es resistia a cedir, però tots els seus acostaments –61-64 (31’) o bé 73-76 (36’)– eren més produïts en accions de talent de Clyburn o De Colo, que no pas de joc col·lectiu. Tot el que li sobrava al Madrid, que trobava la pausa per localitzar les superioritats en els canvis defensius de l’equip rus o tenia en Llull un valor segur per segellar la victòria. El menorquí va fer 9 dels seus 16 punts en el darrer quart.

DADES

22/36
tirs lliures
del Madrid ahir, un 61,1% d’encert, quan la seva mitjana en el torneig fins ara era de 78,2%.

ELS VESTIDORS

0/9
tirs de camp
del CSKA en 6:26 de tercer quart, fins que Hines va fer el 54-60 (29’) en un rebot d’atac.
Hem perdut el ritme al principi del segon quart. Ells són un gran equip i et castiguen si comets errors com hem fet
Nando de Colo
Ha estat un any difícil. Hem estat capaços de creure tot i els mals moments que hem tingut amb lesions
Pablo Laso
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)