Eurolliga

La pilota no entra per casualitat

Eurolliga. El segon títol en quatre anys del Madrid torna a constatar que per sobre de l’equip hi ha un concepte

El Madrid ha arribat al zenit de la temporada en el millor moment anímic i físic, i que en la segona meitat de la final contra el Fenerbahçe els jugadors decisius fossin Causeur, Felipe, Tavares i Thompkins constata que mentre les lesions el maltractaven no només trampejava sinó que sembrava. El Madrid sap que en un club de les seves dimensions el present és innegociable, però que el demà i el demà passat són igual d’importants.

L’èxit de diumenge és la penúltima prova d’una secció que treballa amb els peus a terra però mirant sempre més enllà, amb una idea de club que té continuïtat a la pista. Al vestidor hi ha unes jerarquies intocables, guanyades a pols, però per sobre hi ha un concepte que governa el tarannà de l’equip. Quan Luka Doncic va pujar a la primera plantilla, l’estiu del 2015, també va entrar al cos tècnic Paco Redondo, el seu entrenador en els dos anys que havia estat en l’equip júnior. La pilota no entra per casualitat, el joc és dels jugadors i en una temporada de 80 partits hi ha espai per a tothom.

Amb Llull fent hores al gimnàs i a la piscina, Doncic va carregar-se l’equip a les espatlles mentre Campazzo anava entrant en dinàmica. Kuzmic es va trencar coll i barres, Ayón i Randolph han estat més de tres mesos lesionats i el fitxatge va ser Tavares, jugador de formació, per aquesta i dues temporades. Quan el joc interior estava enrunat, Yusta i Radoncic van tenir els seus moments. El Madrid va perdre partits i la copa, però sempre ha estat en posicions de play-off i ha dominat la fase regular de la lliga amb mà de ferro. Guanyant, generant confiances i construint.

En la final a quatre, ni contra el CSKA ni contra el Fenerbahçe l’equip blanc va neguitejar-se en els mals moments. “El més important per a nosaltres és que hem arribat aquí sans i estalvis. Estem contents, tranquils i concentrats”, deia Pablo Laso dijous. Belgrad li ha donat la raó.

0
punts
de Kostas Sloukas en la segona meitat, amb 0/3 tirs, 2 assistències, 1 pèrdua i -5 de valoració en els 16 minuts que va jugar.
4
finals
de l’Eurolliga de Pablo Laso en els set anys que dirigeix el Madrid: 2013, 2014 i els dos títols, 2015 i 2018.
10
rebots
ofensius del Madrid en la segona meitat de la final, el 53% dels 19 que hi va haver en la cistella del Fenerbahçe.
56
de valoració
entre Causeur (18), Thompkins (16), Tavares (12) i Reyes (10) dels 69 del Madrid a la segona meitat.

Catorze títols per a Pablo Laso

El juliol del 2014 Pablo Laso tenia els dos peus al carrer –l’equip havia perdut la final de l’Eurolliga, la segona seguida, i va cedir la lliga 1-3 contra el Barça, la lliga del triple de Lampe–, però circumstàncies alienes a la secció de bàsquet del Madrid van mantenir-lo en el càrrec. La resposta va ser contundent, guanyant el triplet en la temporada 2014/15. Abans ja havia guanyat una lliga, dues copes i dues supercopes, i després de la copa, la lliga i l’Eurolliga del 2015 van venir una altra lliga, dues copes i una supercopa més, una copa intercontinental i ara la segona Eurolliga. Prioritzant sempre l’atac, el tècnic vitorià suma 14 títols en set anys.

Només quatre jugadors acaben contracte

El Madrid té catorze jugadors amb contracte i dos vinculats (Yusta i Radoncic), i d’aquests tots tenen lligam amb el club més enllà del mes vinent llevat de quatre: Randle, Rudy, Randolph i Thompkins. Quant a la resta, Luka Doncic marxarà cap a l’NBA, però els blancs fa temps que tenen lligat un altre eslovè, Klemen Prepelic, l’escorta del Paris-Levallois.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)