NBA

Els Rockets hi tenen molt a dir

NBA. Desarticulen l’atac dels Warriors en el darrer quart i tornen a Houston amb un 2-2

WARRIORS 92 (2) ROCKETS 95 (2)

WARRIORS:Green (11), Durant (27), Looney (4), Curry (28), Thompson (10) –cinc–; Bell (6), Cook, Livingston (4) i Young (2). 26/62 de 2, 9/27 triples (6 Curry, 2 Thompson i 1 Durant), 13/14 tirs lliures, 49 rebots (14 Green) i 14 assistències (8 Green).ROCKETS:Ariza (9), Tucker (4), Capela (8), Paul (27), Harden (30) –cinc–; Gordon (14) i Green (3). 18/39 de 2, 12/38 triples (5 Paul, 3 Harden, 2 Ariza i 1 Gordon i Green), 23/27 tirs lliures, 41 rebots (16 Tucker) i 12 assistències (4 Paul i Harden).PARCIALS:28-19, 18-34 (46-53); 34-17 (80-70) i 12-25 (92-95).

“És el nivell més alt en què hem jugat defensivament en les nostres vides, sense cap mena de dubte. Estem parlant del millor equip en atac de sempre”, reflexionava Mike d’Antoni, el tècnic dels Rockets, just després que els seus trenquessin dos registres històrics: els 16 triomfs seguits a casa dels Warriors a play-off i que la franquícia guanyés, per fi, un partit en la fase pel títol a Oakland (0-7 de balanç fins ara). Ara la sèrie torna a Houston –avui, es juga el cinquè partit– i el combinat texà ha recuperat el factor pista.

Acte de fe

Després del -35 del tercer partit, els Rockets van exhibir mentalitat. Primer, per no perdre el nord per la sortida dels Warriors (19-7, 9’) –extraordinari Harden, fent 24 dels seus 30 punts a la primera part– i, en el tercer quart, no caure en el desànim i la precipitació, quan els locals van lligar uns minuts devastadors, excelsos, que els van permetre convertir el -7 de l’equador en el +10 a l’inici de l’últim quart. Però, els Rockets, amb una rotació limitadíssima –només van jugar set peces, i això a la llarga els pot passar factura–, van mantenir la serenitat. Refugiats en una defensa solidària i d’ajudes, van col·lapsar l’atac californià, que en l’últim quart es va quedar en 12 punts i un 3/18 en tirs (inclosos 0/6 en triples), el mínim del curs en un últim quart. Amb tot, Thompson va tenir un últim triple, forçat, per anar a la pròrroga, però el va errar.