FEB

El Manresa venç (76-83) i espera rival en la final

LEB Or. De menys a més però sempre amb criteri, l’ICL sotmet el Palència en el tercer quart (18-27) amb 6/9 triples

PALÈNCIA 76 (0) ICL 83 (3)

PALÈNCIA:Pressley (13), Grimau (8), Pino (14), Otegui (12) i Busma (10) –cinc inicial–; Miso (4), Garrido (6), Ruffin, Cvetinovic (5) i Toledo (4). 17/40 de 2, 10/22 triples (4 Pino, 2 Pressley i Garrido i 1 Toldeo i Grimau), 12/18 tirs lliures, 32 rebots (10 Busma), 13 assistències (4 Otegui) i 78 de valoració (22 Otegui).ICL MANRESA:Costa (6), Lundberg (5), Allen (7), Martín (19) i Trias (10) –cinc inicial–; Hamilton (15), Jou, Sakho (3), Muñoz (10) i Gintvainis (8). 20/44 de 2, 12/24 triples (3 Martín, 2 Hamilton i Muñoz i 1 Lundberg, Allen i Gintvainis), 7/10 tirs lliures, 32 rebots (9 Trias), 14 assistències (5 Lundberg) i 78 de valoració (17 Hamilton).PARCIALS:22-20, 18-19 (40-39); 18-27 (58-66) i 18-17 (76-83).

Sis partits guanyats, tres per guanyar.

L’ICL Manresa va classificar-se ahir per a la final del play-off d’ascens a l’ACB que començarà divendres vinent per la via ràpida, certificant a Palència el 3-0 de la semifinal. Res a veure amb els partits jugats al Nou Congost, ahir l’equip de Diego Ocampo va fer la feina molt abans dels últims segons, amb seriositat i un gran encert en el tercer quart, el decisiu.

Amb tot, la primera cistella manresana va arribar passats tres minuts de joc, els mateixos que s’havien jugat fins al primer bàsquet de l’ICL en el segon (28-24). Malgrat que l’equip bagenc va anar trobant fluïdesa, el cert és que en els primers quinze minuts el ritme ofensiu el va tenir l’equip local, generant sempre bones posicions de tir (31-26, 15’). Però amb Gintvainis, Lundberg i Muñoz coincidint, l’ICL va enllaçar cinc atacs anotant poc abans del descans (35-37) i, tot i cedir a la mitja part, les sensacions van canviar.

Els set punts tot just obert el tercer quart de Nacho Martín van ser-ne el primer indici (51-43), i els cinc atacs consecutius anotant de tres en tres, la prova fefaent (56-60, 27’). Llegint bé la defensa local, l’últim focus d’inspiració fou Hamilton (11 punts en el tercer quart), que amb dos triples situava el 58-66 a deu minuts del final. Molt sòlid defensivament, l’ICL va obrir el darrer quart amb determinació (65-79, 35’) i, veient el cap cot dels locals i la victòria en l’horitzó, l’equip ja no va mirar enrere.