FCBQ

El CEB Girona conserva la categoria (72-60)

Copa Catalunya. L’últim quart (16-7) li dona el triomf definitiu (2-1) en el ‘play-out’

CEB GIRONA 72 SAMÀ 60

CEB GIRONA:Rigat, Duran, Espinosa (20), Pujol i Paulí (10) –cinc–; Tort (4), Justicia (4), Mora (7), Pantrigo (10), Revilla (3), Valls (4) i Artacho (10). 6 triples (3 Espinosa, 2 Pantrigo i 1 Mora), 24 faltes (cap eliminat).SAMÀ VILANOVA:Morales (2), Valverdú (5), Artigas (2), Andreu (9) i Calvo (8) –cinc–; Arjona (4), Carreras (11), Borjas (2), Moreno, Casado (2), Sánchez (10) i Liao (5). 2 triples (Carreras i Andreu), 25 faltes (cap eliminat).PARCIALS:18-15, 23-15 (41-30); 15-23 (56-53) i 16-7 (72-60)

En un pavelló Ramon Sitjà ple i amb un ambientàs, el CEB Girona va derrotar el Samà en el definitiu partit del play-off de permanència, un triomf que no va aclarir-se fins als últims cinc minuts. Els d’Albert Morejon, que de mica en mica es van anar espolsant els nervis inicials i que van poder concretar el domini en el rebot de la primera meitat amb un 13-7 just abans del descans (41-30), van tornar amb mal peu i van veure com els visitants, endurint la defensa i portant el joc a sota, restablien l’equilibri. Amb 58-58 durant molts minuts del darrer quart i tot i els nervis, el CEB, que justament ahir feia un any que havia assolit l’ascens, va aconseguir un 7-0 a 2:30 que li va valer la permanència.