NBA

Caràcter de campió

NBA. Hi haurà setè partit en la final de l’oest després del triomf dels Warriors, en una segona part grandiosa

WARRIORS 115 (3) ROCKETS 86 (3)

WARRIORS:Curry (29), Klay Thompson (35), Durant (23), Green (4), Looney (4) –cinc–; West (2), Bell (3), Pachulia, Cook (2), Livingston (6), McCaw (2) i Young (5). 27/49 de 2, 16/38 triples (9 Thompson, 5 Curry i 1 Durant i Young), 13/19 tirs lliures, 47 rebots (10 Green) i 26 assistències (9 Green).ROCKETS:Ariza (14), Tucker (6), Capela (2), Harden (32), Gordon (19) –cinc–; Mbah a Moute, Anderson, Green (11), Johnson (2) i Jackson. 16/38 de 2, 15/39 triples (4 Harden i Gordon, 3 Green i 2 Ariza i Tucker), 9/17 tirs lliures, 38 rebots (15 Capela) i 13 assistències (9 Harden).PARCIALS:22-39, 29-22 (51-61); 33-16 (84-77) i 31-9 (115-86).

Com la de l’est, la final de l’oest també requerirà set duels per definir l’altre finalista de l’NBA d’enguany. La baixa de Chris Paul en els Rockets –encara no se sap si podrà jugar avui, en la cita definitiva– semblava que els penalitzaria moltíssim, però van donar la cara. Aspirar a la victòria ja era una altra història, i més amb el campió a un nivell tan descomunal, com l’exhibit durant la segona meitat.

D’entrada, l’Oracle va quedar glaçat, amb un -17 al final de primer quart, i el rival fent i desfent de l’arc (8/12 triples). Als Warriors els costava trobar el ritme –tenien la baixa, no menys sensible, d’Iguodala– i aturar un Harden brutal que a mitja part, havia generat 41 punts, amb 22 d’anotats.

El partit, però se’ls faria llarg, als Rockets. Per la rotació curta que tenen i perquè a Harden el van collar de prop després de la mitja part. Va ser llavors quan el combinat local va treure la versió més devastadora, ofegant el rival i triturant-lo a cop de triple. Aquí, va tenir menció especial Klay Thompson, amb 35 punts i 9/14 triples (7/8 en la segona part). A aquestes ratxes ningú hi pot fer front. I el partit va esquerdar-se del tot (99-79, 41’).