FEB

L’últim esglaó

LEB Or. L’ICL Manresa obre la final contra el Melilla (21 h, Esport 3), amb el premi de l’ascens a l’ACB. El rival és l’únic a qui no ha pogut vèncer enguany

La final

ICL Manresa - Melilla

avui, 21 h

ICL Manresa - Melilla

dge., 20 h

Melilla - ICL Manresa

8 juny, 21 h

Melilla - ICL Manresa

10 juny *

ICL Manresa - Melilla

12 juny *

(*) - si fossin necessaris

Tots els partits, per Esport 3

Des que va arrencar la pretemporada, l’ICL Manresa ha deixat claríssim que el seu únic objectiu enguany és el retorn a la Lliga Endesa. Amb aquesta idea es va gestar la plantilla i es va incorporar Nacho Martín a mitjans de gener. Avui, els del Bages són on volien per bé que, sobretot en l’últim mes, han viscut situacions d’estrès, gens fàcils de portar. Primer, el canvi sobtat a la banqueta just després d’acabar la fase regular –a Aleix Duran el va rellevar Diego Ocampo–; i, poc després, la situació límit a què va dur-lo el Corunya, a qui va remuntar un 1-2 advers amb dos triomfs agònics en el quart i cinquè partits dels quarts.

A semifinals, l’equip va superar el Palència per la via ràpida, si bé en els dos primers duels, al Nou Congost, hauria pogut passar qualsevol cosa (+1, +2). Sigui com sigui, això ha concedit al grup una setmana sense competició que haurà anat bé per carregar piles, aturar el frenesí dels últims dies i perquè Ocampo hagi pogut treballar amb calma per interioritzar la seva filosofia.

Ambient

Les dificultats trobades en el play-off han servit també per reactivar l’aficionat bagenc que en certes fases del curs no havia omplert, ni de bon tros, el Congost. La situació és diferent ara i a la ciutat s’hi respira desig de deixar en un any el nou pas per la LEB Or. A més, el fet que el rival fos el Melilla li ha atribuït a l’ICL Manresa el factor pista, un hipotètic desempat a casa en el cinquè. De moment, avui i diumenge, el ple sembla garantit. Per televisió, Esport3 emetrà tota la sèrie en directe.

El Melilla arriba a la final amb molt més desgast, físic i mental, per la duríssima sèrie contra el Prat, que es va resoldre dimarts en el cinquè partit. Només ha tingut 72 hores de recuperació i, en aquest sentit, ha optat per no moure’s de Catalunya. S’ha quedat en un hotel proper a Barcelona i ahir va fer un entrenament. L’equip nord-africà, cinquè a la fase regular, ha guanyat els dos partits del curs als del Bages, per bé que l’últim cara a cara va ser fa més de quatre mesos i amb Nacho Martín acabat d’arribar. El base català Dani Rodríguez i el pivot Fran Guerra –el duel en la pintura amb Trias i Martín promet– són els que tallen el bacallà en un equip amb tiradors com Eduardo Duran i Kapelan.

El Melilla ha deixat clar que, si ara obté l’ascens a la pista, vol rubricar-ho als despatxos. L’estiu de 2016 no va poder complir els requisits de l’ACB.

LA PRÈVIA

Cada victòria obtinguda durant el ’play-off’ ens ha reforçat. Hem d’estar orgullosos de ser aquí i ara volem fer el darrer pas
Diego Ocampo

DADES

El Melilla és un equip confeccionat per estar a la final o quedar primer. Són experimentats i té molt mèrit com van guanyar al Prat
Diego Ocampo
L’afició ens ha ajudat moltíssim a ser aquí, però més que demanar-los a ells, els hem d’oferir energia, entrega
Diego Ocampo
El Manresa és dur al pal baix, té bons jugadors i el pavelló pressionarà molt. Esperem no notar l’aspecte físic
Alejandro Alcoba
0-2
balanç
enguany en els precedents. Els dos partits de la fase regular van ser per al Melilla (68-66 el 6 d’octubre i 69-77 al Nou Congost el 21 de gener).
23,5
de valoració
de Fran Guerra en els dos partits contra l’ICL Manresa. Va fer 14 punts (63,1% en tirs de dos), 8,5 rebots i 5,5 assistències en 29 minuts.
*ICL MANRESA (6-2) *MELILLA (6-3)
77,9 Punts 72,4 75,4 Punts rebuts 69,6 45,4% (158/348) Percentatge de dos 50,3% (174/346) 36,1% (64/177) Percentatge triples 33,3% (69/207) 73,2% (115/157) Percentatge tirs lliures 69,8% (97/139) 36,9 (27,4+9,5) Rebots 35,9 (27,8+8,1) 16,5 Assistències 14,3 6,0 Recuperacions 4,8 11,4 Pilotes perdudes 10,8 83,6 Valoració 76,4 J. Trias (12,6) Màxim anotador Fran Guerra (11,8) J. Trias (8,6) Màxim rebotejador Fran Guerra (7,0) Costa / Lundberg (3,5) Màxim assistent Dani Rodríguez (3,9) J. Trias (18,8) Més valorat Fran Guerra (18,4) (*) -dades exclusivament del ’play-off’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)