NBA

Heroïcitat sense premi

NBA. LeBron supera els seus propis límits (51 punts), però un tir lliure fallat de Hill i una errada incomprensible de JR Smith condemnen els Cavs en la pròrroga, en què els Warriors els atonyinen

WARRIORS 124 (1) CAVS 114 (0)

GOLDEN ST. WARRIORS:Curry (29), Klay Thompson (24), Durant (26), Green (13), Looney (8) –cinc–; West (2), Bell (4), McGee (4), Cook, Livingston (10), McCaw (2) i Young (2). 33/54 de 2, 13/36 triples (5 Curry i Klay Thompson, 2 Green i 1 Durant), 19/20 tirs lliures, 38 rebots (11 Green) i 31 assistències (9 Green i Curry).CLEVELAND CAVALIERS:Hill (7), Smith (10), James (51), Love (21), Thompson (2) –cinc–; Nance (9), Green (7), Clarkson (4), Korver (3), Zizic, Osman, Calderón i Hood. 34/62 de 2, 10/37 triples (3 James, 2 Hill i Smith, 1 Love, Green i Korver), 16/22 tirs lliures, 53 rebots (13 Love) i 18 assistències (8 James).PARCIALS:29-30, 27-26 (56-56); 28-22 (84-78), 23-29 (107-107) i 17-7 (pròrroga).

El resultat del primer partit de la final era previsible –1-0 per als Warriors–, però el com ha deixat astorat a tothom. Sobretot perquè ningú donava ni un euro per aquests Cavs i van respondre amb grandesa, fent un partit sublim, generós col·lectivament i aferrant-se a LeBron, un jugador capaç de rendir un cop rere l’altre, a nivells irracionals, infinits.

Però els va sobrar l’últim minut, quan ja tenien el peu al coll als campions i l’Oracle flairava l’inusual sabor de la derrota. En primer lloc, va irrompre la ingerència arbitral en xiular falta a LeBron per un xoc amb Durant amb 102-104 al marcador i 36,5 segons. Era evident que James tenia els peus fora de la zona restringida –així, seria falta en atac–, però els col·legiats no ho van considerar després de consultar l’instant replay. I, ja en els últims segons, van tirar-se un tret al peu. Que Hill falli un dels dos tirs lliures amb 107-106 i a 4,7 segons del final pot entendre’s, però el que no s’entén és el que va fer tot seguit JR Smith. Després de capturar el rebot d’atac, no se li va ocórrer res més que fugir de la zona i renunciar a tirar, tot i els crits desesperats dels companys. El que és clar és que això va costar el partit als Cavs. En la pròrroga, no tenien moral ni cames per seguir lluitant com abans.

El ritme

A la mitja part, el resultat era d’empat (56-56), fet que no reflectia la feina dels de Cleveland, intel·ligents al darrere –defensa de canvis permanents per poder limitar la circulació local– i castigant molt en el rebot d’atac. Això els permetia tenir segones ocasions i alhora condicionar els Warriors, impedint-los jugar al ritme que tant els agrada. Aquí van ser clau Thompson i Love, que tornava. Així i tot, els californians tenien 25 punts de transició al final del tercer quart.

Durant, erràtic en atac (8/22 en tirs), no va poder frenar mai LeBron, però Curry sí que hi va ser i amb eficàcia des del primer minut fins al darrer. Com també apareixerien Klay Thompson –dos triples clau en la pròrroga després de fer-se mal al genoll en el primer parcial– i Green, brillant però generador de la picabaralla en els últims segons que acabaria amb Thompson expulsat. Els Warriors ho van donar tot i van patir el que no està escrit per vèncer. Això promet. Demà, el segon assalt, també a Oakland (3 h).

No vam entrar mai en situació de pànic, però no ens hem sentit còmodes. Els petits detalls ens han donat la victòria
Stephen Curry

DADES

Hem tingut molta sort. JR Smith podia haver tirat, però ha sortit de la zona. Suposo que pensava que guanyaven
Steve Kerr
No he parlat amb JR de l’última acció. Pensava que tots sabíem quin era el resultat. Aquest és el meu punt de vista. No sé què pensava
LeBron James
2/9
tirs de camp
dels d’Ohio en la pròrroga, amb 0/4 de Lebron, que només va poder anotar dos punts de tir lliure en el temps extra.
41,1%
en triples
de Curry en els últims sis partits (30/73), en què està afinant canell. En cinc dels últims sis duels, n’ha fet com a mínim cinc.
[Falta a 36 segons del final] Tenia els peus clarament fora de la zona restringida. És una decisió de gran pes
LeBron James
61,4%
dels punts
dels Cavs van tenir participació directa de LeBron (70 de 114). Va fer-ne 51 i les 8 assistències en van generar 19 més.
19
rebots ofensius
van capturar els Cavs, que van dominar aquest apartat i els va permetre contenir una mica el ritme local.

L’enyorança d’Iguodala

Per cinquè partit consecutiu –el d’ahir i els quatre últims de la sèrie contra els Rockets–, va ser baixa per la contusió que arrossega al genoll esquerre i de la qual no acaba de fer net. Andre Iguodala és l’element que ho ajusta tot als Warriors, a banda de ser el que, per físic i aptituds defensives, seria l’encarregat d’emparellar-se amb LeBron. A l’Oracle, se’l va trobar a faltar més que mai, veient que King James era inabastable per als californians. La seva actuació –51 punts amb 19/32 tirs de camp– el converteix en el sisè de la història a superar la barrera dels 50 en un partit de la final, i el primer que ho assoleix en 25 anys, des que Michael Jordan en va fer 55 en la final del 1993. D’altra banda, també va igualar Jordan en nombre de duels de play-off superant els 30 punts (109).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)