FEB

Ho tenen a tocar (76-74)

LEB Or. L’ICL Manresa derrota de nou el Melilla i divendres tindrà la primera oportunitat de recuperar el seu lloc a l’ACB

ICL 76 (2) MELILLA 74 (0)

ICL MANRESA:Costa (11), Lundberg (17), Allen, Martín (5) i Trias (9) –cinc inicial–; Hamilton (6), Jou, Sakho (9), Muñoz (11) i Gintvainis (8). 19/37 de 2, 8/22 triples (2 Muñoz i Costa i 1 Hamilton, Lundberg, Martín i Gintvainis), 14/24 tirs lliures, 34 rebots (7 Trias), 15 assistències (5 Trias) i 87 de valoració (20 Trias).MELILLA:Rodríguez (6), Duran (6), Almazan (2), Lucas (4) i Guerra (12) –cinc inicial–; Samb (15), Kapelan (15), Djuran (6), Servera (2) i Fall (4). 16/40 de 2, 10/19 triples (4 Kapelan, 3 Samb, 2 Djuran i 1 Duran), 12/17 tirs lliures, 35 rebots (7 Lucas), 15 assistències (8 Rodríguez) i 64 de valoració (13 Kapelan).PARCIALS:13-19, 25-18 (38-37); 17-18 (55-55) i 21-19 (76-74).

Vuit partits guanyats, un per guanyar.

L’ICL Manresa té el retorn a l’ACB a només quaranta minuts després de tornar a derrotar ahir el Melilla, amb molt patiment i malgrat el desencert dels seus dos referents interiors, Trias i Martín, que van acabar amb 4/15 tirs. Però els de Diego Ocampo van sobreviure a això i als triples del rival gràcies al treball defensiu i a les inspiracions individuals dels homes exteriors, amb menció especial, als dos costats del camp, per a Gabriel Lundberg.

L’equip bagenc va tenir una mala entrada al partit, molt marcada pel desencert i pel 0-9 (3’) de sortida del Melilla. Quatre punts de Lundberg van estirar l’ICL, que no podia aturar Guerra, sempre incisiu en els inicis, i que veia com el Melilla també anotava de fora. Un triple de Kapelan des de vuit metres tancava el primer quart (13-19). Amb una altra embranzida, el Manresa va obrir el segon període amb ritme (18-19), però els visitants, treballant molt bé la defensa a la primera línia, no cedien (20-24). Fou aleshores que Muñoz va anotar el primer triple de l’ICL i amb ell l’equip es va alliberar i va situar-se finalment al davant (26-24, 15’). Ferm, el Melilla va respondre (27-30), però de nou a cop de triple l’equip va arribar al descans manant (38-37).

Després de la represa els d’Ocampo van tenir molts problemes per lligar curt Dani Rodríguez (42-43) i per tancar el rebot defensiu –7 d’ofensius concedits en el tercer quart– i la inspiració de Lundberg, magnífic també pressionant la pilota i que suplia la manca de joc col·lectiu (55-49), va quedar en no-res (55-55). Els triples de Kapelan van fer més notòria l’espessor de l’atac local (60-63, 34’). Infatigable, fou des de la defensa que l’ICL es va rearmar entrant amb 68-65 a cinc minuts exactes per al final. Impossible de desempallegar-se dels nord-africans, amb 75-74 l’equip manresà va disposar de sis tirs lliures per sentenciar, però només en va aprofitar un (76-74) i, amb cinc segons i possessió del Melilla, Dani Rodríguez, ben defensat per Sakho, va errar un triple en l’últim instant

Divendres a Melilla (21 h), primera oportunitat.

5
triples
de vuit intents (62%) del Manresa en el segon quart (25-19). Fins al 20-24 (13’) no n’havia anotat cap (0/5).
1
tir lliure
anotat de sis intents de l’ICL en una seqüència de catorze segons ja en l’últim minut (del 75-74 al 76-74).