NBA

Stephen Curry, de rècord: nou triples en les finals

NBA. Amb nou triples, supera la xifra de Ray Allen, que n’havia anotat vuit en les finals del 2010

• Curry celebra la victòria dels Warriors en el segon partit de les finals REUTERS.
  • VÍDEO: El millor triple de Stephen Curry en el segon partit contra els Cavaliers

El base de Golden State Warriors Stephen Curry ha entrat en la història de l’NBA en el segon partit de les finals de la competició que s’ha jugat aquesta matinada –i que els Warriors han guanyar per 122-103 contra els Cavaliers–, en el qual ha establert un nou rècord de triples en les finals, anotant nou triples, i superant els vuit que va anotar Ray Allen als 2010. Curry ha anotat 33 punts, 16 dels quarts en l’últim quart, tot i que vuit dels nou triples els ha signat en el segon i el quart períodes.

Els triples de Curry no només són espectaculars per les xifres sinó per la plasticitat. Especialment brillants han estat el que ha anotat des de la cantonada, amb personal inclosa; i sobretot, un que ha llençat des de nou metres al límit del temps de possessió i amb un rival a sobre en l’últim quart, a vuit minuts del partit.

Amb aquest nou rècord, Curry es converteix en el màxim anotador de triples en les finals de l’NBA amb 90 llançaments, superant LeBron James, amb 85.