ACB

Mentalitat i joc

Lliga Endesa. El Barça Lassa necessita la seva millor cara i un Palau en ebullició (21 h) per tombar el Baskonia i forçar el quart partit de la semifinal

El Barça Lassa està com està en l’aspecte físic, però la competició no espera a ningú. L’equip ha de treure tot el que li queda avui (21 h, MD1) per buscar una victòria que el mantingui viu en la semifinal i eviti una eliminació per 3-0. Amb independència de qui estarà disponible –no se sap si Ribas o Oriola podran tornar o si l’esquinç de turmell de Koponen li impedirà jugar–, els de Pesic han de reprendre el fil dels primers 20 minuts del segon partit de la sèrie, a Vitòria. Ha estat l’únic moment en què han incomodat el Baskonia i l’han fet sentit descol·locat, a remolc. Però això –pressió efectiva a la primera línia, ritme i control de rebot als dos cèrcols– és tan fàcil de dir com difícil d’executar. I més, si hi ha al davant un rival amb la capacitat atlètica i el fons d’armari que té el basc, amb rotació ampla i tots els jugadors, potser llevat de Malmanis, sentint-se importants, tenint el seu moment.

L’equip ha perdut el factor sorpresa –Pedro Martínez haurà treballat per fer front a un cinc com el plantejat per Pesic en el segon, amb Hanga de base i Navarro i Jackson a les ales– i físicament justeja. I no només per les lesions, sinó perquè hi ha elements visiblement fatigats (Tomic) i d’altres, escassos de ritme competitiu (Sanders). Es requereix que tothom doni un plus i que també es recuperi la millor versió d’Heurtel (únic base pur), a qui s’enyora pel seu desencert i perquè ni ara ni tampoc en la sèrie contra el MoraBanc està oferint criteri a la direcció. D’aquí ve la reiterada aposta per Hanga, fins i tot menjant-se-li la titularitat en l’últim duel.

Els ànims del Palau

El Baskonia ha perdut els últims cinc partits en territori barceloní a play-off. El Barça Lassa confia a engreixar més aquesta dada i espera que l’afició estigui amb la mateixa predisposició que fa una setmana, en el partit definitiu dels quarts. Els vitorians arriben amb la intenció de certificar al més aviat possible el passi a la final, a la qual no han arribat des del curs 2009/10.

Vam demostrar que podem jugar al mateix nivell físic que el Baskonia i que sabem com podem jugar contra ells
Svetislav Pesic
Tot depèn de nosaltres, del nostre joc en defensa i de l’equilibri en atac. Hem de demostrar la nostra força a casa
Ante Tomic
Espero el millor Barça possible. Les dificultats seran extremes i hem de tenir capacitat per adaptar-nos
Pedro Martínez
11
rebots
més va capturar el Baskonia (24) que el Barça (13) en els dos darrers quarts del segon partit. A la mitja part, 13 a 13.
33%
tirs de camp
d’Heurtel en la semifinal (4/12 de dos i 2/6 triples). Acredita 7,5 punts, 6 assistències i 2,5 pilotes perdudes.
1
jugador
del Barça Lassa té el +/- en positiu en la semifinal, Navarro (+3). Va acabar amb un +11 en els 13:04 que va disputar en el segon partit de la sèrie.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)