FEB

El cel o l’infern

LEB Or. El Nou Congost bullirà per empènyer l’ICL Manresa a un triomf que el retorni a l’ACB, en el partit de desempat de la final (20.30 h, Esport 3)

Després de 46 partits i nou mesos de competició, l’ICL Manresa es jugarà el destí a cara o creu. El Nou Congost es prepara per viure avui (20.30 h, Esport 3) 40 minuts d’alt voltatge, tensió i emoció, amb un premi grandiós com és l’ascens a l’ACB. El club, l’afició i la ciutat somien amb un pas fugaç per la LEB Or –d’únicament un any–, però tots saben que al davant hi ha un rival molt qualificat. El Melilla ha aconseguit igualar un 0-2 en aquesta sèrie i en les semifinals va ser capaç de vèncer el Prat a la seva pista en el desempat.

Concentració

Diumenge l’equip va estar lluny del que se li exigeix i, tot i no defallir fins al tram final, mai va estar a prop de la victòria. Aquest vespre és imprescindible que l’equip surti activat i amb els cinc sentits posats per no veure’s a remolc, com ja va passar en els altres partits a Manresa de la sèrie: 12-17 en el primer i 13-19, en el segon. Els sobreesforços en partits de no retorn poden passar factura.

L’embolcall, el clima favorable, l’equip el té assegurat. Ahir, es van esgotar totes les entrades i el pavelló bullirà per tornar a viure una nit màgica. Ocampo va tornar a remarcar la “mentalitat i el control de les emocions” com a aspectes clau. La plantilla dels del Bages té jugadors acostumats a viure situacions d’aquest tipus i hauran de fer un pas endavant. És el cas de Lluís Costa, Nacho Martín o Jordi Trias. Al gironí, vital en l’1-0 i important en el 2-0, l’han sabut minimitzar en els dos partits a Melilla i l’ICL ho ha notat. També hauran d’intentar corregir el seu dèficit en el tir lliure –acredita només un 59,3%, fallant-ne nou per partit en la final–, que pot acabar de decantar la balança si l’enfrontament es veu abocat a un final de màxima igualtat.

El Melilla arribarà amb la moral pels núvols i amb la idea de culminar una remuntada que seria històrica. “Tenim l’eliminatòria on la volíem, però no ens conformen. Volem pujar”, advertia el tècnic, Alejandro Alcoba, després del 2-2. Si bé Guerra ha estat ben vigilat en tota la sèrie –en els dos partits a Manresa, només va fer 8,5 punts, 6 rebots i 5 pilotes perdudes en 24 minuts–, el combinat nord-africà ha trobat en el seu perímetre una via d’aire (39,2% triples, amb 9,5 d’anotats) i té un líder com Dani Rodríguez que, quan fa falta, assumeix els galons.

LES DADES

26
de valoració
de Trias en els dos partits al Congost de la final (14,5 punts, 8,4 rebots i 4,5 assistències). A Melilla, 13 de valoració amb 9,5, 8 i 3 assistències.

LA PRÈVIA

15/26
triples
de Kapelan en els quatre partits de la final (57,7% d’encert). Acredita 17,5 punts en 25 minuts. En la fase regular, superava el 40% tirant-ne cinc.
Hem de buidar la motxilla perquè, així com quan guanyes et carregues d’energia, ara no la podem omplir de pedres per les dues derrotes
Diego Ocampo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)