ACB

El Barça vol que Svetislav Pesic lideri la nova etapa

La direcció tècnica del Barça Lassa enfoca la temporada que ve des del convenciment que sense continuïtat no es pot construir, i això implica també renovar Svetislav Pesic

Encara amb els esbufecs de l’últim partit presents, el Barça Lassa continua la tasca de confeccionar la plantilla de la temporada que ve. En la direcció tècnica hi ha el convenciment que sense continuïtat no es pot construir, i en aquest sentit es vol projectar el futur conservant gran part del grup humà que ha acabat la temporada.

Els bases, prioritari

Un escenari en què entra també la figura de l’entrenador. Amb el pas de les setmanes els recels que hi havia davant de l’arribada de Svetislav Pesic han evolucionat fins a considerar que un any més amb l’entrenador serbi marcant les pautes del dia a dia és el que necessita el club. Pesic té el vestidor agafat i els jugadors es queixen però el segueixen, que és la relació idònia perquè quan toqui competir ningú claudiqui. Com explicava el mateix Pesic diumenge, el Barça i ell estan parlant i la definició d’aquestes converses s’ha de concretar aviat.

Quant a la plantilla, es treballa amb la idea que hi hagi poques novetats però significatives. La posició de base és la que es vol enriquir més. Es té lligada l’arribada de Kevin Pangos i hi ha bona sintonia perquè també vingui Bradley Wanamaker, dos directors amb talent als dos costats del camp. Poden jugar junts i combinar-se amb Heurtel, que té contracte i podria explotar virtuts en la posició de dos. En el perímetre, s’oferirà la renovació a Pau Ribas i tot indica que Navarro jugarà un any més, i es vol un perfil capaç d’anotar molt en poc temps, un especialista. Hanga té contracte i també Kurucs, però el letó no és important –per això se’l va deixar anar a fer entrenaments als Estats Units amb el play-off en dansa–. En les posicions interiors tenen contracte Claver, Rolands Smits, Pierre Oriola i Kevin Séraphin, mentre que hi ha converses per prorrogar la vinculació amb Tomic, i tot indica que Atoumane Diagné, amb qui Pesic està molt content, formaria part de la primera plantilla.

L’exigència

L’equip blaugrana va agenollar-se diumenge per tercera vegada en set dies contra el Baskonia, en el que va ser l’epíleg d’una altra temporada de grisos. Qui s’esforça per superar-se en les circumstàncies que el contreuen no està obligat a gaire més, però quan en un club com el Barça la voluntat és la mesura de la realitat significa que les coses no s’han fet bé.

El Barça ha guanyat el títol de copa o el Barça ha tornat a perdre bous i esquelles en l’Eurolliga i a ser comparsa en la lliga. N’hi ha per a tots els gustos, però més enllà dels resultats és un fet que amb una plantilla de setze jugadors l’equip ha acabat jugant les semifinals pel títol amb Hanga de primer base i amb Navarro d’escorta titular. Una plantilla llarga com un dia sense pa, corcada en el disseny i, una vegada més –i aquí també cal una profunda reflexió–, condicionada en els moments culminants de la temporada per l’estat físic (i els problemes derivats) dels jugadors.

1
títol
ha aconseguit el Barça aquesta temporada, la copa. L’última vegada que n’havia alçat un va ser en la lliga del 2014.
3
entrenadors
han dirigit algun partit: Sito Alonso (19-21 de balanç), Alfred Julbe (0-1) i Svetislav Pesic (22-11).
18
jugadors
diferents han disposat de minuts. Amb la temporada en marxa hi ha hagut dos fitxatges: Jackson i Reynolds.
41
victòries
en 74 partits oficials, un 55%. Heurtel amb 73 i Moerman amb 72 han estat els que n’han jugat més.

Hanga serà intervingut

La plantilla ha acabat la temporada físicament sota mínims, i dels jugadors disponibles en la semifinal alguns van jugar molt malmesos. Un d’ells era Adam Hanga, que en els pròxims dies passarà per la sala d’operacions per sotmetre’s a una artroscòpia al genoll, que ja el va tenir parat unes setmanes després de la copa. Koponen també va acabar jugant amb un fort esquinç al turmell. Quant a Pau Ribas i Pierre Oriola, continuen el procés de recuperació.

Navarro i Tomic

Juan Carlos Navarro i Ante Tomic són, de molt, els jugadors que fa més anys que són a la plantilla. Després del partit de diumenge, tots dos van expressar la voluntat de continuar. “Tinc ganes de continuar la temporada que ve. No vull marxar així, amb aquesta derrota”, deia el capità. Quant a Tomic, que va fitxar pel Barça l’estiu del 2012, exposava: “No sé si ha estat el meu últim partit aquí. Acabo el contracte i estem parlant. Desconec què passarà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)