Eurolliga

La propera millor lliga d’Europa queda definida

Eurolliga. El Bayern, que ahir va guanyar el títol a Alemanya, completa la relació de setze equips que jugaran la màxima competició continental

L’Eurolliga 2018/19, en la que serà la seva tercera edició amb un format de lliga regular de setze equips, va quedar ahir definida amb el títol aconseguit pel Bayern de Munic en la lliga alemanya.

La que podria ser l’última edició amb setze participants –el projecte apunta a divuit en la temporada 2019/20– estarà formada per nou campions de lliga, un debutant en termes absoluts i tres amb aquest format de competició i quatre equips de la Lliga Endesa, un menys dels que hi ha hagut aquesta temporada passada. Així les coses, la relació definitiva la formen els onze clubs amb llicència (Barça, Baskonia, Madrid, Anadolu Efes, Fenerbahçe, Panathinaikòs, Olympiacòs, CSKA, Zalgiris, Maccabi i Milà), juntament amb el Darussafaka, com a campió de l’Eurocopa, el Buducnost com a campió de la lliga adriàtica, el Khimki com a finalista de la VTB, l’Herbalife com a millor classificat de l’ACB rere els equips amb llicència i l’esmentat Bayern. D’aquests, és pràcticament segur que nou la jugaran com a campions de les respectives lligues: el Fenerbahçe, el CSKA, el Maccabi, el Milà, el Buducnost, el Bayern, el Madrid o el Baskonia, el Panathinaikòs o l’Olympiacòs i molt probablement també el Zalgiris –l’equip de Jasikevicius domina 3-1 en la final i demà pot sentenciar al Zalgirio Arena.

Benvinguts

Dels cinc equips sense llicència, el Khimki de Giorgos Bartzokas repetirà participació respecte a la temporada passada i el Darussafaka tornarà després de dos anys, mentre que els altres tres equips són debutants en el format actual. L’Herbalife Gran Canària dels exblaugrana Oriol Paulí, Xavi Rabaseda i Marcus Eriksson és un nouvingut a l’Eurolliga, el Bayern l’havia jugat per última vegada la temporada 2015/16 i el Buducnost va fer-ho consecutivament del 2000 al 2003. Han perdut el seu lloc respecte a la darrera edició el València i l’Unicaja de la lliga espanyola i l’Estrella Roja serbi, que feia cinc anys que la jugava, i el Brose alemany, que en feia tres.

Eurolliga 2018/19
Real Madrid ACB
Baskonia ACB
FC Barcelona Lassa ACB
Herbalife Gran Canària ACB
Fenerbahçe Turquia
Anadolu Efes Turquia
Darussafaka Turquia
CSKA Moscou Rússia
Khimki Rússia
Panathinaikòs Grècia
Olympiacòs Grècia
Zalgiris Lituània
Maccabi Israel
EA7 Milà Itàlia
Buducnost Montenegro
Bayern Munic Alemanya

El Buducnost, 15 anys després

La presència de l’Herbalife serà històrica, però la classificació del Buducnost és també especial. Un dels equips que serveix de banc de proves de l’agent Mizko Raznatovic –l’exblaugrana Edwin Jackson hi jugarà la temporada vinent–, tornarà a l’Eurolliga quinze anys després. L’equip d’Aleksandar Dzikic s’hi ha classificat perquè va superar l’Estrella Roja en la final de la lliga adriàtica (1-3), i va guanyar el títol per primera vegada en la seva història. En canvi, després de ser campió de Montenegro consecutivament des del 2007, va perdre la final contra el Mornar Bar (1-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)