Eurolliga

La lliga dels millors

Eurolliga. La pròxima edició inclourà el màxim de campions possibles (set) entre els equips amb llicència

Són onze els clubs que formen part de l’Eurolliga de manera perenne, onze equips que representen set lligues i que la temporada vinent faran que la millor competició d’Europa sigui també la lliga dels millors.

A diferència de l’edició que va acabar coronant el Madrid a Belgrad, aquesta vegada els campions de la Lliga Endesa, de la VTB, de les lligues turca, grega, lituana, israeliana i italiana són tots equips amb llicència d’Eurolliga: el Madrid, el CSKA, el Fenerbahçe, el Panathinaikòs, el Zalgiris, el Maccabi i el Milà –el màxim, perquè els altres quatre amb llicència (Baskonia, Barça, Anadolu i Olympiacòs) formen part d’aquestes lligues–. La temporada que tot just ara ha acabat, la segona que s’ha jugat amb el format de tots contra tots, van ser només quatre els equips amb llicència que van jugar l’Eurolliga com a campions de les respectives lligues: el CSKA, el Fenerbahçe, el Panathinaikòs i el Zalgiris.

El d’enguany ha estat el setè títol de lliga seguit dels russos, el vuitè dels de Kaunas, el tercer pels d’Obradovic i el segon, després de dos anys sense, per a l’equip de Xavi Pascual, tots dos amb l’entrenador de Gavà. A més a més, fa tres dies el Madrid recuperava el tron que li va prendre el València ara fa un any i aconseguia el seu quart títol en sis temporades. També ha recuperat l’estatus el Maccabi, en el seu cas, després de tres lligues consecutives perdudes. Finalment, a Itàlia l’EA7 ha aconseguit guanyar la Lega després que la temporada passada ni tan sols es va classificar per a la final.

Quant als quatre equips amb llicència sense títol, qui fa més anys que no guanya el campionat és l’Anadolu Efes, que el va aconseguir el 2009. D’un any més tard, el 2010, data la darrera lliga del Baskonia. La darrera del Barça Lassa és del 2014 i la de l’Olympiacòs, del 2016.

2017/18
Lliga Endesa. Real Madrid
Lliga VTB. CSKA Moscou
Turquia. Fenerbahçe
Grècia. Panathinaikòs
Lituània. Zalgiris
Israel. Maccabi
Itàlia. EA7 Milà
Alemanya. Bayern Munic
Lliga adriàtica. Buducnost
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)