FEB

Il·lusió i ambició

Lliga Femenina. L’Spar Citylift Girona es rearma amb fitxatges de luxe com Laia Palau i Shay Murphy

Lluny de decaure per claudicar aquest últim curs contra l’Avenida en totes les finals de les competicions FEB (supercopa, copa i Lliga Femenina), l’Spar Citylift Girona ha apostat per fer un pas endavant per tal de trencar-li l’hegemonia la propera temporada. Ha optat per fer un esforç econòmic, apujar el pressupost una mica i s’ha sabut moure en el mercat, tancant fitxatges que, tan sols un any enrere, no hauria pogut somiar, com és el cas de Laia Palau i de Shay Murphy.

Planificació

El projecte, amb nou anys a la categoria i essent finalista de la lliga els últims quatre, està consolidat i la prova és que, abans que acabés la competició, el club gironí ja havia tancat les renovacions que la parcel·la tècnica considerava prioritàries. Es tractava de les del tècnic, Èric Surís, i les de Núria Martínez –en el seu cas, fins al 2020–, Rosó Buch i Nádia Colhado. També es va decidir que formés part de la plantilla Helena Oma, que tenia contracte en vigor i que havia jugat cedida al Cadí la Seu la segona part de la temporada passada a un nivell molt alt.

L’Spar Citylift Girona tenia molt clar què li calia reforçar per fer el “passet més” a què el president del club, Cayetano Pérez, feia referència per aspirar als títols. Per fora, s’ha fitxat Laia Palau, que no només pal·liarà els problemes en la direcció –la temporada passada es patia molt quan Núria Martínez era a la banqueta–, sinó que aportarà el seu lideratge i experiència al grup; i Shay Murphy, una anotadora amb passaport montenegrí amb molts punts a les mans i un prestigi contrastat, i que arrodoneix tota la línia exterior.

En el joc interior, ha arribat Bea Sánchez, internacional espanyola i en el punt òptim de maduresa, després de cinc temporades a l’Uni Ferrol, i Keisha Hampton, molt versàtil i reubicada a la posició de quatre amb l’arribada de Murphy. Per donar per tancat l’equip, fa falta una última center, que no pot ser extracomunitària perquè les dues places estan ocupades per Hampton i Colhado. Tot cal veure-ho a la pista –a Europa, s’ha tornat a inscriure en l’Eurocopa–, però la primera impressió fa patxoca.

Exteriors
Núria Martínez 1,75 m, 1984
Laia Palau* 1,78 m, 1979
Rosó Buch 1,76 m, 1992
Helena Oma 1,80 m, 1996
Shay Murphy* 1,81 m, 1985
Interiors
Keisha Hampton* 1,88 m, 1990
Bea Sánchez* 1,90 m, 1989
Nádia Colhado 1,94 m, 1989
Entrenador
Èric Surís 3a temporada (*) Noves incorporacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)