Eurocopa

Eurolliga i Eurocopa, definides

Bàsquet. La FIBA estableix la competició amb 16 equips en la màxima competició continental i 40 en la segona, la de l’Uni, amb dues conferències i una primera fase amb 10 grups de 4

El mateix dia que l’Spar Citylift presentava la seva samarreta per a Europa, la FIBA anunciava els equips que disputaran les competicions continentals. L’Eurolliga tindrà 16 equips. 12, inclòs l’Avenida, ja passen a la fase de grups i, 8 entre els quals hi ha l’Olympiacòs –l’Uni el va eliminar aquest hivern en el primer encreuament de l’Eurocopa–, es jugaran quatre places a doble partit. Els quatre perdedors de la fase prèvia de la màxima competició continental femenina aniran a l’Eurocopa, que ja té 40 equips inscrits, entre els quals hi ha l’Spar Citylift. Amb 44, se n’han d’eliminar 4 abans de començar, en una prèvia en què hi ha el Gernika. La segona competició continental es torna a estructurar en dues conferències en la seva primera fase i amb 10 grups de 4.

En les dues anteriors edicions, les gironines sempre van superar la primera fase. Fa dues temporades van arribar a l’eliminatòria de 8 i van perdre contra l’AGÜ Spor, després de guanyar de 8 a Fontajau i perdre de 31 a Turquia. Aquest curs, les d’Èric Surís van caure als quarts a mans del Galatasaray, en una acció en els darrers segons executada per Jelena Dubljevic. L’Spar Citylift havia guanyat a Turquia de 3 punts i va perdre de 5 a Fontajau. El Galatasaray, que torna a jugar l’Eurocopa –estarà en la conferència 1 i l’Uni és a la 2–, acabaria sent el campió. En l’estrena continental, a l’Eurolliga el 15-16, les gironines no van superar la primera fase (4-10 amb 4-3 a casa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)