NBA

Els ulls posats en LeBron James

NBA. La pròxima matinada s’obre el mercat, pendent de la decisió de l’estrella dels Cavs i altres noms com Paul George, Cousins o Kevin Durant

Els aficionats al bàsquet es passen el dia pendents dels tuits de periodistes com Wojnarowski o Shams Charania, els primers en anunciar normalment fitxatges i traspassos a la NBA. En unes hores la febre anirà a més perquè la pròxima matinada Estats Units entrarà en l’u de juliol, primer dia en què les franquícies estan autoritzades a negociar i signar els agents lliures, ja que si ho fan abans són sancionades. Totes les mirades posades en LeBron James i el possible efecte dominó, si bé hi ha altres grans noms.

LeBron James ha de decidir el següent pas. Tenir-lo és sinònim de com a mínim disputar la final i per això ara dubta. Seguir a Cleveland li assegura tenir opcions de regnar a l’Est, però res a fer a la final contra els Warriors com ha comprovat els dos últims anys. L’alternativa és anar als Rockets o als Lakers. L’interès familiar i empresarial sembla situar els angelins com la millor alternativa, però després de cinc anys sense ni disputar play-offs li haurien d’assegurar alguna altra estrella per garantir un salt de qualitat prou interessant.

La decisió de LeBron James marcarà el mercat de fitxatges. L’altre gran nom és Paul George. “De petit quan mirava al futur no em veia amb una samarreta d’Indiana o d’Oklahoma, em veia amb la dels Lakers” Això deia en la segona part de la trilogia de reportatges que, a l’estil Griezmann, serviran per desgranar la decisió. Hi afegia un apunt clau: “però vull guanyar títols i amb Oklahoma m’hi veig més a prop”. Un sí de LeBron James als Lakers potser facilitaria el retorn de l’aler a la seva ciutat natal.

La decisió de LeBron també afecta els Spurs de Pau Gasol. L’estrella Kawhi Leonard no vol seguir a l’equip per discrepàncies en el tracte mèdic i personal en la lesió que li ha comportat gairebé una temporada en blanc. I vol jugar a Los Angeles, als Lakers. Amb el 23 dels Cavaliers a poder ser. Les dues franquícies estan negociant, sense que l’acord sigui pròxim. Els texans volen seguir sent competitius i l’intercanvi de jugadors ho hauria de garantir.

Els altres grans noms del mercat semblen tenir més clar el destí. Kevin Durant va exercir l’opció de quedar lliure després de dos MVP seguits a la final amb els Warriors. Tot apunta que ho ha fet per poder signar un contracte més llarg i per més diners. Tampoc sembla que Chris Paul s’hagi de moure dels Rockets, que tenien els campions contra les cordes fins que una lesió precisament del base ho va fer inviable.

DeMarcus Cousins és el millor pivot del mercat. Els Pelicans van signar un gran final de temporada malgrat la seva greu lesió. I les notícies que arriben des de New Orleans apunten que renovarà. En canvi, DeAndre Jordan certifica el final de cicle als Clippers fent servir l’opció de quedar lliure. Els Mavericks de Nowitzki i Doncic són favorits per endur-se’l, tot i que els Warrors intentaran que renunciï a molts milions a canvi de l’anell. Altres noms a seguir són Isaiah Thomas, Rajon Rondo, Dwayne Wade, Marcus Smart o Robin López.

L’u de juliol també marca el dia per presentar ofertes pels agents lliures restringits. Un cop enviades a la NBA els equips tenen tres dies per igualar-les i quedar-se el jugador. Hi ha noms més que interessants com Clint Capela (Rockets), Julius Randle (Lakers), Aaron Gordon (Magic) o Jusuf Nurkic (Blazers). Però totes les mirades es concentren, d’entrada, en LeBron James. El mercat NBA es posa en marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)