NBA

L’escollit és l’home dels desafiaments

NBA. L’últim repte de LeBron James, el jugador que sempre ha donat la raó a les decisions que ha pres, són els Lakers

El Senyor proposa i LeBron disposa. Fa temps que el poder de decisió en l’NBA depèn de LeBron James, un esportista que a pesar de tots els registres col·lectius i individuals ultrapassa tota comparació.

L’últim repte de l’escollit és tornar els Lakers de Los Angeles allà on la història de la franquícia californiana diu que han de ser, amb la flor i nata de la lliga, guanyant una nit sí i la següent també. Després de quinze temporades en l’NBA, la maduresa de LeBron tampoc admet comparacions. Amb una capacitat desconeguda per interpretar el món i anticipar-se a la competició, el guió de la seva carrera continua sense decebre. Quan va arribar a la lliga, el jugador d’Akron va intentar-ho de totes les maneres a Cleveland, i després de set temporades va deixar els Cavaliers per anar als Heat i guanyar el seu primer anell. Aquella decisió, tan criticada en el seu moment i tan imitada posteriorment, el va habilitar per esdevenir un campió amb totes les lletres, i després de quatre anys i dos títols va tornar a casa per donar a Cleveland el primer campionat de la seva història, el primer dels Cavaliers i el primer en qualsevol esport professional de l’estat d’Ohio. En pau amb ell mateix i amb els de casa seva, LeBron es trasllada a Califòrnia per guanyar amb els Lakers, la segona franquícia més enllustrada amb 16 anells de campió, un menys que els Celtics. Són, aquests dos títols, l’últim desafiament de LeBron?

Construir guanyant

El nivell de la conferència oest és notablement més elevat, tant en l’elit com en la classe mitjana, que el de la conferència est. Però els Lakers campions han començat a agafar forma.

A banda de James –4 anys, l’últim opcional del jugador, a canvi de 154 milions de dòlars–, la direcció esportiva, amb Magic Johnson i Rob Pelinka al capdavant, ha lligat Lance Stephenson i JaVale McGee. Especialistes a treballar per les estrelles, Stephenson, el defensor amic de LeBron, ha signat 9,2 punts, 5,2 rebots i 2,9 assistències sortint des de la banqueta als Pacers. McGee, un altre que viu en una altra pel·lícula, era molt més que els 4,8 punts i 2,6 rebots que signava amb els Warriors, amb els quals ja ha guanyat dos anells. Amb ells i la renovació de Kentavious Caldwell-Pope (13,4 punts), s’ha d’accentuar la progressió de Lonzo Ball (10,2 punts, 7,2 assistències i 20 anys), Brandon Ingram (16,1, 5,3 rebots i 20) i Kyle Kuzma (16,1, 6,3 i 22). Pendents de decidir si retenen o no Julius Randle (16,1, 8 rebots i 23), encara hi ha qui pronostica que Johnson i Pelinka se les empescaran per fer prou espai per incorporar Kawhi Leonard (20 milions per temporada), l’MVP silenciós de la lliga, el millor jugador dels Spurs que ha demanat el traspàs i que continua creient que els Lakers són el millor lloc on anar.

2
jugadors
han guanyat l’anell amb tres equips diferents: Robert Horry (Rockets, Lakers i Spurs) i John Salley (Pistons, Bulls i Lakers).
207
milions
en cinc temporades era el contracte màxim que podia signar LeBron James. Per fer-ho havia de renovar amb els Cavaliers.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)