ACB

Vells coneguts

‘Espies’ de Kuric i Pangos

Albert Oliver i Xavi Rabaseda desvelen interioritats dels dos pròxims fitxatges del Barça, companys seus al Gran Canària la temporada 2015/16

Pangos es casa aquest estiu i Rabaseda hi està convidat, i Kuric, que té bessons, tornarà a ser pare

Albert Oliver (Terrassa, 1978) no ha renovat encara per al Gran Canària. Però ho farà aviat. Amb 40 anys debutarà en l’Eurolliga i tornarà a ser un referent per a molts jugadors. Com ho va ser fa dues temporades per a un jove Kevin Pangos i per a un dels jugadors amb qui més s’ha avingut, Kyle Kuric. Els dos pròxims fitxatges del Barça van estar al seu costat i Oliver ens explica curiositats de les noves estrelles blaugrana. Pel que fa a Pangos, es desfà en elogis: “Va arribar de rookie, directament de la Universitat de Gonzaga i ràpidament es va veure que era un noi que arribaria; el seu punt fort és que era una esponja, escoltava molt, i no ho dic només pel que li deia jo com a company de posició, sinó que va tenir la sort de tenir l’Aíto.” Del tècnic madrileny destaca que va canviar tant Pangos com Kuric: “En Kevin venia com a anotador i va acabar dirigint bé, manté la seva explosivitat, però aquest any ja s’ha vist la capacitat de portar el ritme de l’equip i del partit; el fet que hagi tingut Jasikevicius segur que ha estat clau. Kuric era un especialista en el tir i va aprendre a fer moltes altres coses d’equip, com ara rebotejar i recuperar pilotes.” Oliver també ens avisa del que té al cap aquest jove de 24 anys: “Pangos volia entrar a l’NBA i va fer la lliga d’estiu amb diferents franquícies però no va entrar; no pararà fins a assolir-ho, segur.” Recorda el cop que va rebre a la pista de l’Estrasburg al cap en un cop de Mardy Collins i que el va tenir cinc setmanes de baixa: “Ho va passar molt malament perquè es marejava i havia d’estar a casa tancat.” Aquest estiu és especial per als dos nous blaugrana.

El base canadenc passarà per l’altar per casar-se amb la seva companya, amb qui ja va aterrar a Gran Canària des dels Estats Units. Un dels convidats és el seu amic Xavi Rabaseda: “Ell sempre compartia habitació amb Salin, però tenim una amistat, no em podré combinar per anar-hi però és un crac.” L’aler de Ripoll ens explica intimitats de Pangos: “És molt amic d’Olynk (ex-Celtics) i Sabonis (Pacers) i el seu mirall és Steve Nash, també base i també canadenc; a més, el seu pare també és un boig del bàsquet i era entrenador de noies.”

De Kuric Oliver ens desvela una gran notícia: “Té bessons i ara n’esperen un altre que podrien tenir a Barcelona, allà on curiosament el van operar del tumor.” La seva dona és de l’Iran però ha viscut sempre als Estats Units. D’aquest any junts Oliver i Rabaseda recorden també el tumor que van trobar a Kuric: “Més enllà de la malaltia, el que no tothom sap és les hores i hores que va dedicar per recuperar-se; no va haver de començar de zero però quasi perquè va perdre molta mobilitat. Quan li deien que es recuperés, ell no pensava en clau de la malaltia sinó a tornar a jugar a bàsquet, és un boig d’aquest esport.” Els catalans no dubten quan se’ls pregunta si els veuen amb nivell per al Barça: “Són jugadors top i destacaria que són líders silenciosos, que no necessiten gaire protagonisme, esperen el seu moment sense necessitat de fer 20 punts.”

1
any
va compartir Pangos amb Oliver de base i amb Aíto d’entrenador, en què va tenir una evolució com a director de joc. Va arribar com a ‘rookie’
24
jornades
es va perdre Kuric quan li van trobar el tumor. L’últim partit el va jugar la jornada 3 contra el Sevilla i va tornar la 27 contra el València. Cinc mesos sense poder jugar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)