NBA

Fontajau serà sempre nostre

Els germans Gasol tornen a omplir a vessar el pavelló per oferir un partit masculí en el duel entre els equips d’en Pau i en Marc

Van oferir un espectacle pur amb 8 triples del base

MARC TEAM 95 PAU TEAM 91

MARC GASOL TEAM:Brooks (26), Navarro (10), Casspi (12), San Emeterio (16), Marc Gasol (21) -cinc inicial-, Eric González, Saiz, Beirán, Trias (6), Sada, Claver (2), Llull i Aguilar (2). 26/36 de 2. 13/54 triples (4 Brooks, 4 San Emeterio, 3 Marc Gasol i 2 Navarro). 4/5 lliures. 52 rebots (11 Marc Gasol). 20 assistències (6 Trias) i 111 de valoració (27 Marc Gasol).PAU GASOL TEAM:Ricky (31), Butler (21), Lee (4), Juancho Hernangómez (7), Pau Gasol (10) -cinc inicial-, Reyes (7), Mumbrú (3), Oriola (8) i Navarro. 21/53 de 2. 15/49 triples (8 Ricky, 2 Oriola, 2 Butler, 1 Reyes, 1 Mumbrú i 1 Hernangómez). 61 rebots (12 Lee). 16 assistències (5 Butler) i 97 de valoració (25 Ricky).PARCIALS:21-27, 15-22 (36-49); 27-20 (63-69) i 32-22 (95-91).
L’amfitrió Marc s’endú el duel tot i que Pau guanya el salt inicial de nou

El pavelló de Fontajau va viure ahir una jornada històrica. Una nit farcida d’estrelles. D’estrelles conduïdes per Marc Gasol en una ciutat com Girona d’on mai hauria d’haver desaparegut el bàsquet ACB. Ho deien al final del partit els protagonistes. En Pau demanava que espera que Girona torni a tenir aviat bàsquet d’elit i en Marc subratllava com havia estat d’especial per a ell. Per a ell i, des d’ahir, per a molts i molts joves que van veure estrelles NBA i europees de prop. Esperem que així sigui. De moment en Marc va enviar un missatge que fa entreveure que això d’ahir no serà flor d’un dia: “Ens prendrem un mes de reflexió i decidirem el futur, les entrades les vam vendre en un mes.”

L’espectacle, amb normativa FIBA amb quatre quarts de 10 minuts, tenia això sí dos àrbitres NBA: Mot i Richardson. I va arrencar amb la repetició del salt inicial que van protagonitzar els dos germans Pau i Marc Gasol a l’All Star de New York del 2015, que el va tornar a guanyar el gran de la saga. Pau Gasol va fer broma demanant el final del partit perquè ja havia assolit el seu primer repte. El duel d’estrelles va arrencar amb Ricky Rubio com a gran protagonista. El base del Masnou va tornar a demostrar que el treball que està fent amb Raül López que ja va iniciar l’estiu passat li està donant fruits perquè en només 3:11 minuts va fer un impecable 4/4 triples. És cert que la línia de triple a Europa està més a prop que a l’NBA, però no va perdonar. El primer d’anotar dels dos germans Gasol va ser en Marc amb un triple (11-18). El mateix que va fer el seu amic Navarro per reduir diferències (14-18). Tot això sota l’atenció de l’expreparador físic del Barça Toni Caparrós, que està amb en Marc i en Ricky. El base del Masnou va ser el gran espectacle del primer temps amb 19 punts i amb assistències made in America per Butler i per Pau Gasol. Al segon temps Navarro va canviar d’equip passant de l’equip del Marc a l’equip del Pau després de l’acta que li van fer al primer temps. El capità del Barça va agafar el micròfon i davant l’expectació de tothom quan havia d’anunciar el seu futur va subratllar que “és un partit de l’amistat, gràcies Girona”. Al final del matx els mitjans no oficials del partit no van tenir l’ocasió de tenir reaccions perquè no va parlar cap jugador.

Al segon temps va començar amb la connexió ex-Girona a la perfecció amb Marc Gasol anotant triples, San Emeterio, Sada i Trias. I l’equip d’en Marc va començar a retallar la diferència (59-63). L’equip d’en Pau, amb Mumbrú jugant el seu últim partit abans d’agafar la banqueta del Bilbao, veia com s’acostava (63-66) tot i el triple (cinquè) de Ricky al darrer segon del tercer període (63-69).

A les grades els seguidors xalaven mentre podien seguir a través del mòbil les estadístiques que feia l’empresa NBN23. Unes estadístiques on es podia veure reflectit com en la primera mitja hora de partit entre els dos equips s’havien fet set faltes personals. Evidentment involuntàries. En el tram final l’equip de Marc Gasol, l’autèntic amfitrió de la festa amb tot Girona entregada darrere seu, va doblegar el partit tot i la resistència d’un Ricky que va acabar amb vuit triples. Sergi Llull, que ha estat pràcticament tota la temporada fora de combat per una lesió, va ser a la festa però no va participar en el partit per evitar un contratemps imprevist.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)