FEB

El Bàsquet Girona, a Plata

FEB. La comissió delegada, reunida ahir al migdia, va confirmar-li la plaça en la categoria, que enguany s’ha ampliat de 16 a 24 equips. Està inclòs en el grup est i dilluns ja sabrà el calendari

El bàsquet gironí tornarà a tenir un representant en la categoria LEB, després de sis anys. El CB Sant Josep va transitar-hi un periple de quatre temporades entre el 2009 i el 2012 –una a l’extingida LEB Bronze i les altres tres, a Or–, fins que la nefasta gestió econòmica de la directiva el va obligar a renunciar-hi, i a desaparèixer totalment del mapa l’estiu del 2013, després d’un darrer curs a Lliga EBA.

El Bàsquet Girona, presidit per Marc Gasol, va rebre ahir la confirmació per part de la FEB que tindrà plaça per competir a LEB Plata la temporada que ve. No li correspondria per mèrits esportius –el curs passat, el primer del seu sènior, va acabar tercer en el grup C-A (17-9) i va quedar fora de la fase d’ascens– i no ho tenia previst d’entrada, però li han portat les circumstàncies. El fet que la categoria hagi estat sotmesa a una ampliació (de 16 a 24 equips) va obrir-li una escletxa i va sol·licitar plaça després de trobar els suports necessaris per aspirar-hi. La setmana passada va presentar tota la documentació requerida i finalment se li ha concedit.

Aquest és un nou pas en el creixement de l’entitat, creada el 2014 i que fa un any va apostar per afegir un equip sènior a la seva estructura. A partir d’ara, la parcel·la esportiva intensificarà les tasques de confecció de la plantilla. A més, el club, a través d’un comunicat, va anunciar que té la intenció d’enfortir la seva estructura, amb la incorporació d’un director general.

Al grup Est

El nou format de LEB Plata preveu repartir els equips en dos grups de dotze per situació geogràfica (est i oest). El sistema de competició preveu una primera fase de 22 jornades amb els sis primers accedint al grup de dalt –lluitant per l’ascens a Or– i els sis últims, al de baix, per evitar el descens.

En el grup Est, juntament amb el Bàsquet Girona, hi haurà dos equips catalans més, l’Hospitalet i el Vic, que s’ha beneficiat també de l’ampliació perquè a la pista no va poder concretar l’ascens. Els altres nou equips són l’Albacete, La Roda, l’Almansa i el Villarrobledo –tots de la demarcació d’Albacete–; l’Azuqueca de Guadalajara, el Lucentum Alacant, el Menorca, el Múrcia i el Morón. La FEB té la intenció de fer públics els calendaris de LEB Or i Plata dilluns que ve.

*LEB Or (18)
Prat, FC Barcelona B, Força Lleida, Araberri, Bilbao Basket, Palma, Càceres, Tau Castelló, Corunya, Ourense, Betis, Granada, Osca, Canoe, Oviedo, Palència, Ciudad de Valladolid i Melilla.
*LEB Plata (24)
Grup Oest:
Baskonia, Iraurgi, Àvila, Plasència, Clavijo, Navarra, Marín, Zamora, Zornotza, Estela, Tormes (vinculat del Fuenlabrada) i Gijón.
Grup Est:
Bàsquet Girona, Vic, l’Hospitalet, Albacete, La Roda (Albacete), Almansa (Albacete), Villarrobledo (Albacete), Lucentum Alacant, Menorca, Múrcia, Morón i Azuqueca (Guadalajara).
*EBA (Grup C, 28)
24 equips catalans (Martorell, Mollet, JAC Sants, AECC Mataró, Boet Mataró, Sant Josep de Badalona, Cornellà, Barberà, el Masnou, Arenys, UB Sant Adrià, Castelldefels, Igualada, Castellbisbal, Quart, Pardinyes, MoraBanc Andorra B, CB Tarragona, Valls, Salt, Esparreguera, SESE, Salou i Martinenc); 2 de Balears (Palma i Calvià) i 2 d’Aragó (Olivar i Companyia de María).

Repesquen el Salt a EBA

Tot i haver perdut la categoria en el play-off de permanència contra el Castelldefels, el Salt continuarà a EBA la temporada que ve. El club va presentar la setmana passada tota la documentació a la FEB per si hi havia alguna vacant i ha aprofitat la renúncia del Collblanc per treure-hi el cap. Serà el seu cinquè curs consecutiu en la categoria, on hi haurà un altre equip de la demarcació, el Quart. El repartiment dels equips (dos grups de catorze) i el calendari està previst que s’oficialitzin dimarts que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)