Eurolliga

Qualitat i continuïtat

Eurolliga. El Barça Lassa incorpora Chris Singleton per una temporada, elevant poderosament el nivell del joc interior, i renova Pau Ribas per tres, un moviment amb valor afegit més enllà de la pista

El FC Barcelona Lassa va fer oficial ahir el primer fitxatge per a la propera temporada, el nord-americà Chris Singleton (2,06 m, 1989). En el Panathinaikòs de Xavi Pascual les dues últimes temporades, el pivot va fer-se un nom en el bàsquet europeu en el Lokomotiv de Georgios Bartzokas i Víctor Claver, fa tres anys, sent determinant en l’eliminació del Barça en el play-off d’Eurolliga i arribant a la final a quatre. De físic respectable i amb un canell distingit, Singleton, que ha signat per una temporada, ha refusat ofertes del CSKA, el Fenerbahçe i l’Anadolu Efes.

La intensitat en les seves accions –a vegades el porta a carregar-se de faltes–, la intel·ligència defensiva i la capacitat de rebot també en cistella pròpia donen a Singleton una dimensió en el seu joc que, juntament amb el seu tir de tres punts, li permet crear constants desequilibris. Amb Pascual ha jugat preferentment de cinc, un interior que en atac ha trepitjat més el perímetre que la pintura –en més de 30 minuts, 1 rebot ofensiu de mitjana–. Bon intèrpret dels moments de partit, Singleton no s’amaga en les jornades definitives, i en són una prova els 11 punts que va anotar en el darrer quart del cinquè i definitiu partit del play-off del 2016 contra el Barça (del 57-62 al 70-64) o, en la passada temporada, els 21 amb 5/6 triples en l’últim partit del play-off contra el Madrid. Amb Claver, Smits, Oriola, ell i Séraphin, el Barça té avui cinc jugadors amb contracte per a les posicions interiors.

Unió necessària

El dia al Palau Blaugrana havia començat amb l’oficialització de la renovació per tres temporades de Pau Ribas (Badalona, 1987), un moviment estructural i necessari, estratègic tant des del punt de vista de l’equip com del club. Per bé que el club volia renovar-lo i el jugador volia continuar, les negociacions per concretar l’acord s’han allargat perquè inicialment el Barça només li oferia dues temporades garantides, mentre que Ribas en demanava tres. La seva continuïtat eleva a nou els jugadors amb contracte per a la propera temporada, cinc dels quals –ell, Navarro, Claver, Smits i Oriola– tenen la condició de jugadors de formació.

Amb 31 anys i en plena maduresa competitiva, més enllà de la seva qualitat, l’escorta és garantia de sentiment i identificació, una connexió natural entre la pista i la graderia indispensable per redreçar la precarietat emocional que s’ha instal·lat en l’equip les últimes temporades. Arribat l’estiu del 2015, en aquestes tres temporades Ribas va ser escollit MVP de la supercopa aconseguida el 2015 i, el febrer a Las Palmas, va ser determinant en el títol de copa. En la primera temporada amb Xavi Pascual va jugar 65 partits entre lliga, copa i Eurolliga; la següent se la va passar pràcticament en blanc pel trencament del tendó d’Aquil·les –només va jugar tres partits–, i en la passada, primer amb Sito Alonso i després amb Svetislav Pesic, va jugar-ne 66, acreditant 6,7 punts (48% de 3), 1,6 rebots i 3 assistències en 17,8 minuts en l’Eurolliga i 7,8 (44%), 1,9 i 3,1 en 17,9 en la lliga. La seva ha estat la 30a renovació dels clubs de l’ACB, tot just la segona per més de dues temporades.

Chris Singleton
Canton (Geòrgia) 21/11/1989
Pivot 2,06 m
Nacionalitat nord-americana
Trajectòria
2007/08 Dunwoody (HS)
2008-11 Florida State (NCAA)
2011-14 Wizards (NBA)
2014/15 Jiangsu (Xina)
Oklahoma (D-League)
2015/16 Lokomotiv (VTB)
2016 Anhui Wenyi(Xina)
2016-18 Panathinaikòs (GRE)
2018/19 FC Barcelona
Eurolliga 2017/18
Punts 10,3
Tirs de 2p. 42/104 (40%)
Triples 59/128 (46%)
Tirs lliures 90/123 (73%)
Rebots 5,8 (4,8 + 1)
Assistències 1,1
Recuperacions 1
Pilotes perdudes 1,6
Faltes rebudes 3,5
Minuts 30:13
Valoració 12,5
Vaig venir pensant a quedar-me: estic a casa i en un club de primer nivell. Ens deixarem el que calgui dins i fora de la pista
Desitjo poder treballar bé, que la salut ens respecti, arribar a les finals i que siguem capaços de guanyar coses
Pau Ribas

Acord per rescindir Alfred Julbe

Entre l’anunci de la renovació de Ribas i el del fitxatge de Singleton, el Barça també va comunicar la desvinculació amb Alfred Julbe (1960), que tenia contracte fins al juny del 2019. El tècnic ha estat tres temporades en el club, en què s’ha encarregat del Barça B i el júnior en les dues primeres i només del segon equip en l’última, i en què va aconseguir la permanència a LEB Or en els tres casos sumant 13 triomfs cada temporada. “He estat insistent i pesat recalcant la necessitat de donar [als joves] minuts al primer equip per completar el rodatge. En tenim uns quants ja preparats”, deia Julbe en el seu compte de Twitter. Diego Ocampo el substituirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)