ACB

Punts en moviment

Lliga Endesa. El Divina Joventut contracta per dues temporades l’aler pivot Conor Morgan (2,06 m, 1994), canadenc amb passaport irlandès

Segon fitxatge confirmat oficialment en poc més de disset hores pel Divina Joventut. Després del de Shawn Dawson de divendres a la nit, ahir a la tarda va ser el torn de l’aler pivot Conor Morgan (2,06 m, 1994), canadenc amb passaport irlandès que signa per dues temporades i que a la Penya viurà la segona experiència com a professional, la primera en una temporada de nou mesos.

Morgan, que va defensar el Canadà en els darrers jocs de la Commonwealth disputats el mes d’abril passat, arribarà al club verd-i-negre després de disputar la lliga de Nova Zelanda amb els Southland Sharks, competició de tres mesos que acabarà el cap de setmana vinent. El fet d’enfrontar-se a Nova Zelanda en la Commonwealth li va permetre fitxar pels Sharks, perquè un dels assistents dels Tall Blacks era Judd Flavell, l’entrenador dels Sharks.

Abans de fitxar pel club oceànic, Morgan va passar cinc anys jugant la lliga universitària canadenca, sempre amb British Columbia, i en la darrera va acreditar 23,9 punts i 9,7 rebots en poc més de 29 minuts de joc –va ser el tercer màxim anotador i el quart rebotejador de la competició–. Morgan, que va optar per no jugar la temporada 2013/14 per un problema físic (redshirt), és graduat en cinesiologia, la disciplina que estudia el moviment del cos humà. Amb ell el Joventut busca un jugador “versàtil i amb capacitat anotadora, tant a dins com a fora. És àgil, amb envergadura i hàbil en les transicions ràpides”.

Així, la Penya, que ha estat l’últim club a fer oficial algun moviment en la plantilla, té en contracte Dimitrijevic, Vidal, Ventura, Dawson, López-Arostegui, Nogués, Morgan i Birgander.

Conor Morgan
Victoria (Canadà) 3/08/1994
Aler pivot 2,06 m
Nacionalitat irlandesa
Trajectòria
Mount Douglas (Institut)
2012-18 British Columbia (CIS)
2018 Southland Sharks (NZL)
2018-? Divina Joventut
Lliga Nova Zelanda 2018
Punts 15,7
Tirs de 2 p. 67/115 (58%)
Triples 28/79 (35%)
Tirs lliures 17/25 (68%)
Rebots 5,9 (4,7 + 1,2)
Assistències 3,1
Pilotes perdudes 2,1
Minuts 25,7
Partits 15

A dos partits del títol

Aquesta matinada el Southland Sharks, l’equip de Morgan, haurà jugat l’últim partit de la fase regular contra el Nelson Giants, però sigui quin sigui el resultat tots dos equips es tornaran a trobar en una de les semifinals pel títol que es jugarà el cap de setmana que ve. La lliga de Nova Zelanda la juguen vuit equips i el campió es decideix en una final a quatre entre els quatre primers de la fase regular. El torneig final es jugarà a Wellington, i el vencedor del Sharks-Giants (la matinada del diumenge 5 hora catalana) s’enfrontarà al vencedor del Wellington Saints, primer classificat, i el Taylor Hawks. En la lliga d’enguany, en el Canterbury Rams, hi ha jugat Mike Karena (10,5 punts i 4,1 rebots en 19,7 minuts), pivot que la temporada passada defensava el Força Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)