Eurolliga

El que paga la festa

Eurolliga. Com en els últims anys l’Anadolu Efes ha tornat a fitxar de cap i de nou, amb les incorporacions, entre d’altres, de Larkin, Beaubois, Anderson i Moerman

Va acabar el quart partit de la final de l’ACB entre el Baskonia i el Madrid, el Buesa Arena encara fumejava i l’Anadolu Efes feia oficial la incorporació per dues temporades de Beaubois, l’elegant escorta de l’equip basc. A pèl, sense avisar. La síntesi temporal del moviment fou calcada a la de Vasilje Micic, anunciat quan el serbi encara no havia desbancat la ressaca del títol de campió de Lituània –en aquest cas, l’Efes va pagar al Zalgiris per alliberar el base de l’any que tenia de contracte.

Els fitxatges estratègics es fan entre el febrer i el març, i engaltar tot el que es mou quan la temporada encara no ha acabat ho fa el que paga la festa. Des de fa quasi una dècada, en el bàsquet europeu el cornut és l’Efes, que avui o demà podria comunicar el novè fitxatge de l’estiu, Tibor Pleiss, el 49è en els últims cinc anys.

Una vegada i una altra

Charles Smith, Bootsy Thorton, Kerem Tunçeri, Kaya Peker, Sinan Güler, Ender Arslan, Preston Shumpert, Mario Kasun, Michalis Kakiouzis, Kerem Gonlum i Cenk Akiol dirigits per Ergin Ataman.

Amb aquesta acta va certificar la final de lliga del 2009, l’Efes, imposant-se 4-2 tot i perdre els dos primers partits contra el Fenerbahçe. És l’últim gran títol del club que en els anys 90 va posar el bàsquet turc en el mapa, una lliga que s’afegia a la copa assolida aquell mateix exercici. L’estiu abans del doblet, havia acomiadat David Blatt per fitxar Ataman i dotze jugadors –també van defensar els colors Pedrag Drobnjak, Cliff Hammonds, Dwyane Jones i Milos Vujanic, aquella temporada–, i després de cinc canvis i només una supercopa en la temporada següent, el diagnòstic d’Alper Yilmaz, director esportiu des del juliol del 2009, fou que si havia funcionat una vegada, per què no fer-ho cada estiu, això de fitxar de cap i de nou?

Han passat els anys i l’Anadolu és exactament allà mateix, fitxant per sobre del preu de mercat, puntual i eficient en el dispendi i sent comparsa en l’Eurolliga –només el 2017, amb Perasovic i Agustí Julbe, va quedar-se a un triomf de la final a quatre. “Som l’únic equip que en la situació econòmica actual ha incrementat el pressupost”, deia la setmana passada Yilmaz, que des del 2015 és també el director general del club. “Tenim al voltant d’un 25% més de pressupost.”

Yilmaz, especialista defensiu de l’Efes entre el 2000 i el 2006, ho explicava tot revelant que Shane Larkin ha estat la tercera opció rere Wilbekin i Delaney, i que Derrick Brown té contracte fins al 2019 però que no el volen i no formarà part de la plantilla. Shane Larkin i Derrick Brown, com qui parla d’ases i bèsties.

49
jugadors
ha fitxat l’Anadolu en els últims cinc anys, interval en el que ha guanyat dues copes i una supercopa. El seu últim títol de lliga és del 2009.
2013/14 (5)
Zoran Planinic
Kostas Vasileiadis
Scotty Hopson
Tadija Dragicevic
Milko Bjelica
Entrenadors: Oktay Mahmuti
Evangelos Angelou
2014/15 (9)
Thomas Heurtel
Dontaye Draper
Matt Janning
Donnie McGrath
Furkan Korkmaz
Stratos Perperoglou
Dario Saric
Stephane Lasme
Nenad Krstic
Entrenador: Dusan Ivkovic
2015/16 (7)
Jayson Granger
Jon Diebler
Elijah Johnson
Derrick Brown
Bryant Dunston
Alex Tyus
Ahmet Duverioglu
Entrenador: Dusan Ivkovic
2016/17 (7)
Bryce Cotton
Brandon Paul
Maxim Mutaf
Tyler Honeycutt
DeShaun Thomas
Alex Kirk
Alen Omic
Entrenador: Velimir Perasovic
2017/18 (12)
Errick McCollum
Josh Adams
Toney Douglas
Birkan Batuk
Zoran Dragic
Ricky Ledo
Krunoslav Simon
Edo Muric
Sonny Weems
Brock Motum
Justin Doellman
Vladimir Stimac
Entrenadors: Velimir Perasovic
Ergin Ataman
2018/19 (9)
Shane Larkin
Rodrigue Beaubois
Ahmet Tunçer
Vasilije Micic
Metecan Birsen
James Anderson
Adrien Moerman
Sertac Sanli
Tibor Pleiss (*)
Entrenador: Ergin Ataman
(*) Pendent de fer-se oficial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)