Eurolliga

L’estiu és per treballar

Eurolliga. Kevin Séraphin i Adam Hanga continuen la recuperació, procés superat per Pierre Oriola i Pau Ribas, els altres jugadors del Barça que van acabar lesionats

El FC Barcelona Lassa va tancar la temporada passada amb quatre jugadors lesionats, i a tres setmanes llargues per començar la nova entrega només Kevin Séraphin i Adam Hanga, els dos que van haver de ser intervinguts quirúrgicament, continuen en ple procés de recuperació. Per contra, tant Pierre Oriola com Pau Ribas fa més d’un mes que estan refets dels problemes que van impedir-los ajudar l’equip en el tram final de la Lliga Endesa.

A poc a poc

El pivot francès Kevin Séraphin, que va jugar el seus últims cinc minuts el 2 de gener a la pista del Delteco, va ser sotmès el 30 de març a una artroscòpia per solucionar unes molèsties al genoll que amb tractament conservador no havien remès, i des d’aleshores està en rehabilitació, un treball diari que amb matisos només va interrompre a cavall del juny i el juliol, quan va fer vacances –el dia 9 va néixer a Miami el seu primer fill–. Des de fa més de dues setmanes Séraphin continua recuperant-se a les instal·lacions del club blaugrana, i serà la resposta en el dia a dia el que determinarà el seu restabliment definitiu. També va ser sotmès a una artroscòpia Hanga –ja des de la seva etapa al Bàsquet Manresa (2011-13) que l’aler hongarès patia fiblades al genoll–, i actualment és al seu país fent fisioteràpia després d’haver començat la recuperació a Barcelona la setmana següent a la intervenció (14 de juny). Si tot va sobre el pronòstic, se l’espera en plena forma en la segona quinzena d’octubre.

Quant a Pau Ribas (problemes musculars a la cuixa) i Pierre Oriola, el seu restabliment va donar-se per bo a finals de juny, i tots dos han anat treballant pel seu compte durant el juliol a les instal·lacions del club. Particularment Oriola, que va sofrir un fort hematoma a la cuixa el 5 de maig en el partit de fase regular contra l’Andorra –fins i tot va haver d’estar uns dies ingressat–, i que pràcticament durant tot el juliol ha fet sessions individuals amb un entrenador personal fins fa tres dies, quan va començar el seu període de desconnexió tot esperant un inici de pretemporada programat per als últims dies d’agost.

Entrenar amb sis pivots

Rolands Smits, Víctor Claver, Chris Singleton i Pierre Oriola per ocupar la posició de quatre, i Singleton, Oriola, Ante Tomic, Artem Pustovi i Kévin Séraphin per ocupar la posició de cinc –més Atoumane Diagné del Barça B–. Si bé en un partit la rotació interior s’acota a quatre jugadors i circumstancialment a cinc, la voluntat dels entrenadors és poder disposar sempre de sis jugadors interiors en els entrenaments per tal de treballar situacions de cinc contra cinc amb dos a pista i un recanvi per cada equip. Sis pivots en bones condicions físiques en cada sessió per mantenir qualitat de treball durant tots els minuts.

Els Wizards del 2011 al 2014

Kevin Séraphin i Chris Singelton van compartir vestidor i molts minuts als Washington Wizards del 2011 al 2014. En la primera temporada junts (11/12), Singleton va fer 4,6 punts i 3,5 rebots en 21,7 minuts, pels 7,9 i 4,9 en 20,6 de Séraphin, que ja feia un any que era en l’equip. En la següent (12/13) tots dos van continuar si fa no fa en les mateixes xifres –9,1 i 4,4 el francès i 4,1 i 3,2 el nord-americà–, mentre que en la tercera i última que van coincidir tant Séraphin (4,7 i 2,4) com Singleton (3 i 2,2) van baixar prestacions. En aquelles tres temporades, pivot txec del Fenerbahçe Jan Vesely també formava part de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)