ACB

El camí està dibuixat

Lliga Endesa. El Barça Lassa obrirà el curs al Palau contra l’Herbalife, mentre que el Divina Joventut i el Baxi Manresa ho faran a Lugo i a la pista de l’Estudiantes. El MoraBanc rebrà l’UCAM

L’ACB va donar a conèixer ahir el calendari de la Lliga Endesa per a la temporada que ve, competició que enguany s’iniciarà a finals de setembre, en una jornada que s’allargarà quatre dies (del 27 al 30).

El Barça Lassa arrencarà al Palau, contra l’Herbalife, un equip de l’Eurolliga aquest curs. En els quatre primers partits, l’equip de Pesic gairebé no haurà de moure’s perquè l’únic desplaçament és a Manresa, a la segona jornada. Això sí, quan entri en joc la competició europea, tindrà algun pic de gran exigència, tant en viatges com en qualitat dels rivals. Ho viurà al novembre –entre el 4 i el 21, cinc duels a fora d’una sèrie de sis, amb visites a les pistes del Khimki, el Zalgiris i el Panathinaikòs– i al desembre, pels volts de Nadal. Entre el 13 i el 23 de desembre, quatre cites fora de Barcelona –totes, això sí, en territori estatal (Madrid, Unicaja, Baskonia i Delteco GBC)– i una única cita a casa. El contrapunt arribarà al febrer, en què l’únic desplaçament serà a la copa.

Dels altres catalans, el Divina Joventut és qui tindrà, almenys a priori, una arrencada més dura, ja que només jugarà dos partits a l’Olímpic en les set primeres jornades (MoraBanc i Delteco GBC). A més, durant aquest tram, ja visitarà les pistes del Madrid i el Barça Lassa. La seva estrena serà a Lugo. A Manresa, li passa al contrari i, en les cinc primeres jornades, en viurà tres al Nou Congost. En tot cas, el seu retorn a l’elit serà a fora, a la pista de l’Estudiantes dirigit per Josep Maria Berrocal. Del seu costat, el MoraBanc té el seu primer partit a casa, contra l’UCAM Múrcia, l’equip del seu tècnic, Ibon Navarro, la temporada passada.

L’última jornada de fase regular s’ha fixat per al diumenge 26 de maig per no coincidir amb la final de copa de futbol, programada pel dissabte 25.

Innovació

Com passa des de 1994, el calendari de la Lliga Endesa és asimètric. En aquesta ocasió, s’hi ha afegit una altra novetat, el criteri de “jornades no idèntiques”. Això vol dir que els partits de cada jornada de la primera volta no es disputaran necessàriament en la mateixa de la segona, sinó que podran repartir-se en diferents jornades.

Pel que fa a les jornades intersetmanals (la 2 i la 31), tots els partits es jugaran entre el dijous i el divendres, i la jornada posterior, dissabte i diumenge. Tot plegat permetrà maximitzar les necessitats dels clubs respecte a l’ocupació dels pavellons i els seus viatges.

ELS CLÀSSICS

El Barça rebrà el Madrid, el vigent campió, en la 10a jornada i el visitarà en la 24a

DERBIS MATINERS

En la 2a jornada, es viurà un Baxi Manresa-Barça i en la 3a, un Baxi-Joventut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)