Eurolliga

Continuïtat i cintura

Eurolliga. El Barça Lassa 2018/19 presenta una plantilla proporcionada pel que fa a la durada dels contractes, amb recorregut a mitjà termini i alhora amb marge de maniobra en un futur immediat

Set jugadors i l’entrenador del Barça 2018/19 eren en l’equip la temporada passada, i vuit, la meitat de la plantilla més un, tenen contracte per més d’una temporada. Pràcticament a parts iguals, el Barça que pretén recuperar el pols competitiu entre l’elit europea emprendrà l’acció amb continuïtat, estabilitat i cintura.

Equilibri

El FC Barcelona Lassa arrencarà l’escomesa d’aquí a quinze dies i ho farà amb una plantilla proporcionada des del punt de vista contractual.

Superat el període estiuenc d’altes i baixes, el resultat és que la meitat de la plantilla que gestionarà Svetislav Pesic coneix el club i la realitat recent sobre la qual indefectiblement gravitarà el segon projecte rubricat per Nacho Rodríguez, i, així mateix, un gruix important sap que té responsabilitats adquirides més enllà de la temporada que està a punt de començar. És una plantilla en què sobre el paper el sentiment de pertinença hi és molt més present que, per exemple, en la de la temporada passada, quan deu dels setze jugadors amb contracte sabien que potser jugarien el seu últim any al Palau Blaugrana –o directament, com en el cas de Tyrese Rice, que era considerat un element disruptiu–. A més, enguany la relació inicial de partida inclou cinc jugadors amb només un any garantit (sis comptant-hi Juan Carlos Navarro), un fet que permet maniobrar pensant en el futur, per la quantitat, moderada però notable, i perquè com a mínim hi ha un jugador per posició en aquesta situació.

Així doncs, el Barça ha reunit una plantilla en què la immensa majoria dels jugadors estan en plena maduresa competitiva, molts amb experiència contrastada en l’Eurolliga i un parell en creixement (Smits i Pustovi) però en el preludi de tenir impacte en un equip amb les exigències i la pressió associada que té el Barça.

El tècnic, un any

Pesic, que d’aquí a divuit dies celebrarà els 69 anys, té només una temporada de contracte. A diferència d’ell, els tres entrenadors que l’han precedit, Sito Alonso, Giorgios Bartzokas i Xavi Pascual, van començar amb dues temporades garantides. Cap les va complir.

8
jugadors
tenen contracte per més d’una temporada, la meitat dels quals (Ribas, Hanga, Oriola i Tomic) ja coneixen el club.
Jaka Blazic
Jesenice (Eslovènia) 30/06/1990
Aler 1,96 m
Llicència Europeu
Trajectòria
2007-09 Triglav Kranj
2009-11 Geoplin Ljubljana
2011-13 Olimpija Ljubljana
2013-15 Estrella Roja
2015-17 Baskonia
2017/18 MoraBanc Andorra
2018-? FC Barcelona Lassa
Lliga Endesa 2017/18
Punts 13,6
Tirs de 2 p. 119/248 (48%)
Triples 45/138 (33%)
Tirs lliures 129/183 (70%)
Rebots 4,3 (3,5 + 0,8)
Assistències 1,7
Recuperacions 0,9
Minuts 24,2
Partits 37
Valoració 12,5

Confirmada de manera oficial l’arribada de Jaka Blazic

El club blaugrana va fer oficial ahir l’arribada de Jaka Blazic (1m96, 1990), l’exterior eslovè amb qui tanca el capítol d’altes de l’estiu. Provinent del MoraBanc Andorra –primer club en la seva carrera en què només hi ha estat una temporada–, Blazic completarà el perímetre juntament amb Kyle Kuric, una altra de les sis novetats d’enguany, Pau Ribas, Adam Hanga, Víctor Claver i Juan Carlos Navarro si el capità allarga un any més la seva carrera. Magnífic en el joc a camp obert i jugador de gamma alta des del punt de vista defensiu, la intensitat en les seves accions i la capacitat competitiva són elements diferencials del jugador eslau, acostumat, malgrat el rol interpretat amb els tricolor la passada temporada, a ser un magnífic jugador de repartiment, dels que fan lluir els companys –per exemple en el Baskonia del 2016, on ell i Hanga donaven veu a Darius Adams, Mike James, Causeur i Bourousis, o, fa un any, en l’or d’Eslovènia en l’europeu, al costat de Dragic, Doncic i Randolph. “És una gran oportunitat per mi jugar en el millor club del món. Pesic és un dels grans entrenadors de la història del bàsquet a Europa, i espera que aporti defensa i joc en transició. Faré tot el que em demani.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)