ACB

Ara, a arrodonir-ho

Lliga Endesa. El director esportiu de la Penya es mostra molt satisfet de la configuració de l’equip a falta d’un pivot, amb Marko Todorovic a l’horitzó

En només dues setmanes, el Divina Joventut ha passat de ser l’únic equip que no havia fet cap fitxatge en la Lliga Endesa a tenir gairebé la plantilla ja tancada. La feina als despatxos s’ha anat cuinant a foc lent i ha rubricat en els últims dies. A Jordi Martí, director esportiu, li agrada el resultat que n’ha sortit, en espera de l’última peça, un center que no pot ser extracomunitari –les dues places les ocupen Mathias i Miller–: “D’entrada estem molt satisfets. Molts jugadors han estat fent un esforç econòmic, rebaixant les demandes econòmiques per revaloritzar-se aquí. Venen a treballar per millorar i si ells ho fan, l’equip també millorarà. És clar que, per exemple, amb Miller, cal veure com respon a la pista.” L’aler pivot, molt castigat per les lesions els dos últims anys, arrencarà la pretemporada a un ritme més baix. “Volem anar sense presses”, diu Martí.

L’executiu destaca que l’arribada de la família Grífols al club no comportarà canvis pressupostaris. “La línia és la mateixa que es va marcar abans de l’estiu. Esperem que això serveixi per posar el club a lloc i, a poc a poc i sense tornar-nos bojos, construir una Penya que pugui retenir un xic més el talent que es forma. Que els Abalde o Vives no marxin tan ràpid.”

Temes pendents

Sobre el pivot que falta per completar l’equip, no es té pressa. L’idoni seria un jugador “amb saber estar a la pista perquè la plantilla és jove”. Marko Todorovic és el candidat preferit, però hi ha condicionants. Un és que el Barça en manté els drets a l’ACB. “Nosaltres hi hem parlat i ara està pendent també de si entra a l’NBA. Té opcions de fer un try-out amb els Rockets [tenen els seus drets a l’NBA]. És complicat. Però hem parlat de la possibilitat que vingui a entrenar-se i ajudar-nos en la pretemporada si tot encaixa. I llavors, veurem”, raonava el director esportiu.

També es va fer esment a la situació de Sergi Vidal, amb molt poc pes en la rotació amb Carles Duran en el tram final del curs passat, però amb contracte: “Amb ell, tenim cinc exteriors en la plantilla i, tal com ha quedat configurada la posició de quatre, volem que Nogués jugui de tres. Veurem com gestionem tot això, tenint en compte que volem també que Zagars tingui lloc en el primer equip.”

Amb Todorovic hi hem parlat i hi ha condicionants que ho compliquen. Ara podria fer un ’try-out’ amb els Rockets
Jordi Martí
*Nico Laprovittola
“El veig de líder a la pista, dirigint i assistint, com va fer la temporada passada. Ha tingut propostes temptadores, potser no d’Eurolliga com volia, però és molt positiu que hagi volgut renovar, pensant a fer una temporada completa molt sòlida en un equip”
*Dakota Mathias
“És un tirador, un especialista que, si bé ha fet coses molt bones a la universitat, no deixa de ser un debutant’. Volem que sigui el franctirador. Tenim un equip molt de penetradors i ens faltava un amenaça exterior com ell amb gairebé un 47% en tir de tres. A més té bon físic i pot aguantar en defensa”
*Shawn Dawson
“Surt per primer cop d’Israel amb la voluntat de fer un pas endavant a Europa. És un jugador que té molts punts a les mans i pot produir de diferents maneres. Sobretot, corre molt bé al contracop. També ajuda en el rebot i té lideratge. Això sí, s’haurà d’adaptar a un estil de joc més organitzat”
*Quincy Miller
“Està en la recta final d’un procés dur per a ell, d’operacions i de fer net dels genolls. Ens fem un favor mutu: ell ve a preu Penya i nosaltres li donem un escenari perquè torni a competir. És un jugador ’top’, que esperem que ens doni rebot i ratxes d’encert, i ens desembussi l’atac en els mals moments”
*Conor Morgan
“És un quatre i mig, que donarà relleus a Quincy Miller, però que pot passar també al cinc si tenim problemes de faltes o lesions. Té activitat, juga dur i captura molts rebots. Ve a fer un aprenentatge i esperem que sigui ràpid. Serà la seva segona experiència professional”
Bases
Nico Laprovittola (1,90, 28)
Nenad Dimitrijevic (1,87, 20)
Exteriors
Albert Ventura (1,91, 26)
Dakota Mathias (1,93, 23)
Sergi Vidal (1,99, 37)
Shawn Dawson (1,98, 24)
Xabi López-Arostegui (2,00, 21)
Interiors
José Ignacio Nogués (2,04, 23)
Quincy Miller (2,06, 25)
Conor Morgan (2,06, 24)
Simon Birgander (2,09, 20)
Entrenador
Carles Duran (42) 2a temporada
[Vidal] Té contracte. Veurem com gestionem el joc exterior. Tenim cinc peces, Nogués el volem molt de tres i Zagars pot entrar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)