ACB

Un còctel engrescador

Lliga Endesa. Román Montañez creu que la plantilla del Baxi Manresa té l’equilibri idoni entre joventut i experiència per afrontar el retorn a l’elit

Dos mesos després de celebrar el retorn a la Lliga Endesa, el Baxi Manresa ja va engegar motors ahir, amb la primera sessió a la pista comandada per Joan Peñarroya. El tècnic, amb la samarreta retirada al sostre del Nou Congost, va encetar la nova etapa a casa, encara sense el gruix dels fitxatges. Avui tenen previst afegir-se al grup Toolson i Doellman –al migdia passaran les proves mèdiques– i ho faran properament Lalanne, pendent de rebre el visat, i Renfroe. El base està disputant la lliga de Puerto Rico i el Leones de Ponce, el seu equip, està classificat ja per a les semifinals de la competició.

Amb ofici

Des que va començar a planificar-se la temporada, la direcció esportiva va tenir clar que feia falta continuïtat. S’han mantingut cinc peces de l’ascens (Gintvainis, Lundberg, Jou, Álvaro Muñoz i Sakho) i el moviment a la banqueta va ser forçat per l’adeu sobtat de Diego Ocampo cap al filial del Barça. Això sí, es van haver de prendre decisions delicades, com ara prescindir de Lluís Costa, Nacho Martín i Jordi Trias, tres peces cabdals per explicar l’èxit del curs passat. “Hem volgut que els jugadors de referència siguin molt contrastats per nom i trajectòria, tant a l’ACB com a Europa. Que sàpiguen conviure amb la pressió i la duresa d’aquesta competició i, de retruc, facin de guies als jugadors que continuen de la LEB. La majoria debutaran a l’ACB i necessitaran un temps d’aprenentatge per conèixer la lliga i habituar-se al salt que suposa”, diu Román Montañez, director esportiu.

Els sis fitxatges acumulen 719 partits en la Lliga Endesa i els cinc que continuen, 71, i 56 són d’Álvaro Muñoz. Montañez no creu que sigui cap problema tenir un cinc inicial tan marcat: “Tenim confiança en aquesta segona unitat. Saben què és Manresa, i disposen del talent i el potencial per fer-ho bé a l’ACB. Si no, no ens els hauríem quedat. Estic segur que tenen un futur brillant, i que la combinació entre ells i el saber estar i experiència dels altres, els Renfroe o Doellman, pot desembocar en un equip competitiu.” L’edat mitjana de la plantilla és de 26,7 anys.

En la seva etapa a Andorra, Joan Peñarroya es va caracteritzar per oferir un joc vertical, gens especulatiu. I, en aquest sentit, el roster manresà destil·la capacitat ofensiva: “És cert que el Joan ha volgut sempre imprimir molt ritme, amb possessions curtes, però els jugadors que tenim també tenen capacitat per llegir els partits i, si calgués, posar un punt de pausa en moments difícils.” “És evident que tenir jugadors amb punts a les mans sempre és positiu però també crec que, des del punt de vista defensiu, tenim armes i físic que ens poden anar molt bé a l’ACB”, destacava l’executiu. La primera oportunitat per veure el nou Baxi Manresa serà el dissabte 1 de setembre, a Sant Julià de Vilatorta, contra el MoraBanc.

ROMÁN MONTAÑEZ

“Es pot pensar que tenim un cinc inicial molt clar, però la segona unitat té talent i potencial per fer-ho bé a l’ACB”
*Alex Renfroe
“És un base amb moltíssima experiència. Esperem que faci de guia, marcant el ritme de joc, i que aporti a l’equip tot el que necessiti en cada moment”
*Ryan Toolson
“És un extraordinari tirador. Està destinat a tenir un rol important i, principalment, ens ha de donar anotació i un punt de pausa en atac”
*Pere Tomàs
“Coneix l’ACB àmpliament i, a banda de ser un jugador contrastat, pot aportar en molts aspectes. Les seves virtuts el fan ser un element amb «essència Manresa»”
*Justin Doellman
“Té moltíssima qualitat i ha de ser un dels pals de paller, dels que portin el pes en els moments complicats. Hem de treure suc de la seva experiència i lideratge”
*Marko Lukovic
“Confiem que aquest segon any a l’ACB li permeti fer un pas endavant. Té talent i és potent físicament. Ens ha d’aportar solidesa en el rebot i tir exterior”
*Cady Lalanne
“És una peça que equilibra el nostre joc interior. És molt fort i ens pot donar energia i intimidació en defensa. En atac, és resolutiu a prop de cistella”
Bases
Alex Renfroe (1,91, 32)
Jokubas Gintvainis (1,92, 24)
Exteriors
Ryan Toolson (1,93, 33)
Gabriel Lundberg (1,93, 23)
Guillem Jou (1,95, 21)
Pere Tomàs (2,02, 28)
Álvaro Muñoz (1,96, 27)
Interiors
Justin Doellman (2,06, 33)
Marko Lukovic (2,06, 26)
Cady Lalanne (2,08, 26)
Jordan Sakho (2,07, 21)
Entrenador
Joan Peñarroya (49) 1a
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)