ACB

Viure sense angoixa

Lliga Endesa. Joan Peñarroya ambiciona un equip que faci sentir l’afició “orgullosa” i es mogui lluny del descens, en la presentació del Baxi Manresa

En els últims trenta anys, el Bàsquet Manresa únicament ha estat quatre temporades a la LEB. Joan Peñarroya ho sap, com també sap que, en el quinquenni 2012-17, l’equip del Bages va conviure constantment amb el fantasma del descens en la Lliga Endesa. Dos cops se’n salvaria in extremis; dos més ho faria en els despatxos i, finalment, ja no ho evitaria en el 2016/17. “Som un dels tres o quatre pressupostos més baixos de la categoria, però això no ha d’estar relacionat amb el fet de conviure amb el patiment. Volem consolidar el projecte. Som humils, però tenim talent i gana”, va explicar el tècnic en la presentació del Baxi Manresa. Encara han d’arribar Renfroe i Lalanne, però Peñarroya va mostrar-se “molt satisfet” de la configuració final de la plantilla: “Ningú podia pensar que tindríem un grup de tant nivell com el que tenim. Ara del que es tracta és d’ajustar-ho tot i convertir-nos en un equip amb segell propi.”

“Fer disfrutar”

El discurs del preparador va gravitar al voltant de la idea que l’equip pugui connectar amb la grada. Això ho vol assolir traslladant la seva idea de joc, que tants bons resultats li va donar a Andorra: “Un entrenador, al final, sempre ha d’adaptar-se als jugadors que té. Encara ens hem de conèixer a fons tots plegats, però tenim eines per fer un joc atractiu, amb verticalitat, que ens permeti mirar als ulls a tots els rivals. Jo m’hi he trobat a gust en les últimes temporades i crec que el jugador, també. Volem fer disfrutar l’afició, i que se senti orgullosa del seu equip.” Peñarroya va assistir als partits del passat play-off d’ascens i confia a mantenir la flama de la grada: “En aquell darrer mes, hi vaig veure un Nou Congost com potser no havia vist mai. Amb molta il·lusió i tres o quatre generacions assistint junts als partits. Aquest ambient el tenen pocs camps i ha de ser una de les nostres forces.” Peñarroya hi fa incís tenint en compte que, a la primera volta, el Baxi té un calendari molt dur a casa. Rebrà els quatre equips d’Eurolliga (Madrid, Barça, Baskonia i Herbalife), a més de l’Unicaja.

Si les lesions no diuen el contrari, els del Bages no es veuran afectats per l’èxode d’internacionals per la finestra FIBA de setembre. Lundberg, convocat per Dinamarca, serà l’únic que marxarà. “Quan estàs mirant jugadors, aquesta també és una variable que es té en compte. És una setmana, però és un moment poc idoni de la preparació. Per sort, ens toca poc. Però és clar que ha d’imperar la sensatesa perquè això perjudica a tothom.”

Som un dels tres o quatre pressupostos més baixos, però volem consolidar el projecte en la lliga. Som humils, però tenim talent i gana
Crec que tenim eines per fer un joc atractiu, amb verticalitat, que ens permeti mirar als ulls a tots els rivals
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)