FEB

NÚRIA MARTÍNEZ

JUGADORA DE L’SPAR CITYLIFT GIRONA

“No jugo al 3x3 per diversió sinó per competir”

La base mataronina reconeix que els cinc mesos sense lliga se li estan fent “molt llargs” i reconeix que Laia Palau aportarà experiència i talent en un equip que vol fer passos endavant

Núria Martínez no ha estat aturada en aquest llarguíssim estiu per al bàsquet femení. Va disputar el mundial de 3x3 i ara ho farà en l’europeu. Però ja troba a faltar les seves companyes de l’Uni.

La lliga passada va acabar a finals d’abril i la propera no començarà fins a l’octubre. Com porten les jugadores aquest parèntesi?
Se’ns està fent llarg, molt llarg. Tenim moltíssimes ganes ja de començar. Porto quatre mesos ja sense tocar pilota amb el meu equip i totes en tenim moltes ganes.
Almenys ha pogut combatre aquesta síndrome d’abstinència amb les competicions de 3x3. N’està contenta, de l’experiència?
M’ha ajudat molt perquè, a banda que ha estat una experiència completament nova per a mi, m’ha ficat en competició, m’ha obligat a estar concentrada en una nova modalitat i això m’ha ajudat perquè no es fes tan llarga l’espera per a la lliga.
Després del mundial ara ve un europeu. No sé si s’ho pren com un ‘divertimento’ o surten realment a guanyar sempre?
Hi anem sobretot a competir. Ens ho prenem molt seriosament i per això treballem tots els conceptes per poder arribar al torneig amb les màximes garanties.
Ja s’imagina com serà el nou Spar Citylift amb l’arribada de Laia Palau i com compaginarà la presència de dues bases del seu nivell?
Ho farem com molts altres equips d’alt nivell a Europa que tenen molt bones jugadores en totes les posicions. La Laia ja la coneixem tots, ens aportarà sobretot experiència, molta qualitat i talent.
El club augmenta el pressupost més d’un 20 per cent i ja superarà el milió d’euros. I també s’ha invertit molt més en salaris. Això suposa una pressió afegida?
Volem anar pas a pas sense pensar en títols. Crec que la progressió de l’equip en els últims anys està essent ascendent. El que hem de fer és millorar dia a dia i que aquesta gran plantilla sigui gestionada bé, que en puguem treure el màxim rendiment.
De les altres jugadores noves es parla sobretot de Shay Murphy pel seu espectacular currículum. Què pot aportar?
És una jugadora molt física que ens pot donar velocitat, tir i agressivitat. No només ella, sinó els altres fitxatges que hem fet ens permetran fet un salt de qualitat global de l’equip.
Veurà el mundial de Las Palmas des de fora. La selecció espanyola hi va amb un grapat de jugadores catalanes. Quines possibilitats els dona?
La selecció espanyola ja porta uns quants anys competint a un nivell altíssim en els grans tornejos. El grup que tenen està molt consolidat i només posant les quatre peces clau l’equip ja funciona sol. Dels altres equips costa opinar-ne perquè sempre hi ha canvis generacionals, però queda clar que els Estats Units és la gran potència mundial, després vindrien Austràlia, França i Turquia. Ja ho veurem.
El bàsquet femení en general està fent passes endavant?
Que s’està treballant bé ho demostra que estan sortint en els últims anys jugadores joves amb un enorme potencial tant de talent com de físic.
A Girona hi haurà aquesta temporada també un equip de LEB Plata. Això és competència o una oportunitat per créixer plegats?
La competència sana sempre és bona, però no hi serà directa, però això pot ajudar que els dos equips s’impliquin més. Serà bo per a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)