FEB

‘Open your mind’

Més de 800 persones a Fontajau, per a l’entrenament del Bàsquet Girona, encara amb el president Marc Gasol exercitant-se amb l’equip de Quim Costa

El club va presentar els carnets per al curs 2018/19

En major o menor mesura, Girona té ganes de tornar a veure bàsquet. Una tarda de pluja intensa i fins i tot torrencial, dues hores abans que s’obrissin les portes per presenciar l’entrenament del Bàsquet Girona, amb la plantilla de Quim Costa i el president del club, Marc Gasol. I més de 800 persones a Fontajau, públic majoritàriament familiar, quan falta menys d’una setmana per a l’inici del curs escolar, a les 19 h i quan l’equip ja feia una hora que s’entrenava.

La final de la Lliga Femenina va ser encara a l’abril. I ha plogut, aquest any. Tant, que des de llavors el Bàsquet Girona va accedir a la LEB Plata per la via administrativa i aquest mes que ve (5 d’octubre a Alacant) ja debutarà en la tercera categoria de l’àmbit estatal. Sense compromisos amb les seleccions, Marc Gasol s’ha preparat a la que considera casa seva per l’oportunitat que va tenir a Girona quan hi va arribar per, després, acabar fent el salt a l’NBA com a millor jugador de l’ACB. I després del partit benèfic del juliol, aquesta setmana ha tornat a trepitjar el parquet que el va veure créixer per entrenar-se amb el primer equip del club que presideix. “El que m’uneix amb la ciutat és un tema molt sentimental. Vaig arribar aquí i vaig trobar un món que no coneixia. Es va crear un vincle”, va dir dimarts el pivot.

Admiració

Ni un cinc contra cinc. Eren quatre per banda i tres que descansaven a la rotació –David Cuéllar no va entrenar-se i sí Pau Casademont, de l’equip vinculat–. És, aquest, el simulacre que va presenciar el públic, que, malgrat tot, encara aplaudia algunes de les jugades que acabaven en cistella. O exclamava, amb admiració, davant d’accions d’un dels jugadors cridats a marcar les diferències a l’equip, el croat Leo Cizmic, quan es jugava el físic per salvar una pilota i després topava amb una de les proteccions que separen la pista central de la lateral. Tot un retrobament de la ciutat amb el bàsquet masculí professional, sis anys després de la segona davallada en poc temps, la del Sant Josep en l’immediat intent de prendre el relleu a l’extingit CB Girona.

Correspostos

Acabada la sessió, quan faltaven sis minuts per a les 20 h, els jugadors van correspondre al públic que s’havia situat a la tribuna, darrere les banquetes, llançant-los samarretes i pilotes. Després diversos clubs i entitats com el Sant Gregori o l’Adepaf van poder baixar a la pista i accedir al cercle central per immortalitzar l’experiència amb els jugadors del Bàsquet Girona, el primer compromís oficial dels quals serà la setmana que ve, l’endemà de la Diada, contra el Vic en la semifinal de la Lliga Catalana LEB, a Santa Coloma de Farners (20.30 h). El vencedor del partit jugarà el dissabte 15 a la tarda (18.30 h) al mateix escenari contra el CB l’Hospitalet, i el campió d’aquesta lliga accedirà a la semifinal de la competició catalana de LEB Or contra el Prat. “Fa quatre anys vam fundar el club i ara hem de gaudir del lloc on som. El nostre objectiu a mitjà i llarg termini és tornar a la màxima competició, però hem de saber gaudir del camí. Si no ho fem, podem generar frustració”, va dir Marc Gasol en la presentació de les lligues catalanes, dilluns a Barcelona.

60 euros i a meitat de preu per als de l’Uni Girona

L’abonament individual per al primer curs del Bàsquet Girona a la LEB Plata té un preu de 60 euros, 35 per al júnior (de 6 a 12 anys). El carnet inclou l’entrada a tots els partits del club a Fontajau –els play-offs, en cas que l’equip s’hi classifiqui, també hi entrarien–, un lot de benvinguda i altres sorpreses que s’aniran anunciant al llarg de la temporada, segons el fullet que s’entregava als assistents, que també podien agafar un formulari per omplir les dades i donar-se d’alta. La campanya inclou, a més, diverses modalitats d’abonat: parella (100 euros), familiar (quatre persones o més, 150), socis de l’Uni Girona (30), penyes (grups de més de deu persones, 40) i descomptes especials per als socis del Girona FC, persones de més de 65 anys, universitaris o federats esportius (50).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)