Més bàsquet

Navarro diu adeu amb un somriure trist

Bàsquet. “Vull que el Juanki continuï sent el Juanki”, ha dit en un emotiu acte de comiat organitzat pel FC Barcelona

Joan Carles Navarro ha viscut un emotiu comiat davant la premsa, aquest migdia. Envoltat d’amics, com els germans Gasol, Ricky Rubio, Roger Grimau, Jordi Trias i Víctor Sada, i de la primera plantilla del FC Barcelona, Navarro ha dit adeu enviant un missatge de resignació. “Tot i que la meva idea era continuar un any més, he acceptat la proposta del club”, ha dit en el seu discurs. Més tard, en el torn de preguntes de la premsa, ha reconegut que no ha paït la seva nova situació: “He hagut de girar full, però quan veig que l’equip està entrenant, em poso trist. Encara em costa d’empassar”.

El ja llegendari jugador blaugrana ha confessat que no li ha agradat la manera com ha acabat la seva carrera. “Em molesta haver acabat així, perquè et conviden a deixar de fer una cosa que has fet durant molts anys. Però, després de conversar amb tothom, especialment amb el president, vam arribar a la conclusió que havia de deixar-ho aquí. Ara ja tinc assumit que ha de ser així”. En aquest sentit, ha fet seves les paraules que Josep Maria Bartomeu havia pronunciat en l’inici de l’acte: “Com ha dit el president, les coses es podrien haver fet d’una altra manera i millorar-les”.

Navarro ha enviat també una aclucada d’ull al seu amic Pau Gasol -“t’he esperat, però no he pogut aguantar més”- i ha tingut paraules d’agraïment cap a la seva família, l’afició del Palau i els que han estat els seus companys. El basquetbolista català es retira de les pistes amb 38 anys, després de 1.139 partits i 13.609 punts amb la samarreta del Barça, i havent guanyat 35 títols amb el seu club de tota la vida, amb el qual va debutar el 26 de novembre de 1997.

“La meva intenció és que el Juanki continuï sent el Juanki. Inicio una nova etapa que també serà emocionant”, ha manifestat Juan Carlos Navarro, que ara serà el mànager de la secció de bàsquet, amb una dedicació especial als jugadors de les categories de formació del Barça que s’incorporen al primer equip. “Poder ajudar els joves em motiva”, ha assegurat.

Per la seva banda, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha parlat d’un “acte històric”, del “comiat d’una llegenda” i s’ha referit a Navarro com el “millor jugador de la història del bàsquet blaugrana”. Bartomeu ha promès “un comiat a l’altura de Navarro”, després de reconèixer que “hi ha qui pensa que les coses es podrien haver fet millor”. L’acte tindrà lloc el 25 de setembre i comptarà amb molts convidats. Per altra banda, es retirarà la samarreta de Navarro, amb el dorsal 11; s’obrirà un espai al Museu dedicat a ell i Barça TV emetrà un documental en el qual repassarà la seva trajectòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)