ACB

Llàgrimes plenes d’emocions

Navarro s’acomiada en un acte amb sentiments contradictoris, amb un discurs positiu però sent clar: “Volia jugar un any més i m’han fet plegar”

Serà mànager i farà de representant institucional i ajudarà els joves del B

Quatre minuts de discurs i dos d’ovació en un Auditori ple a vessar

En un Auditori 1899 ple a vessar com es mereixia la ocasió es va acomiadar ahir una llegenda: Juan Carlos Navarro. La situació, que en condicions normals hauria estat d’eufòria, va ser d’una emotivitat continguda. Continguda per tot el què li hauria agradat dir i no tocava dir. Tot plegat suavitzat sobretot pel fet que a la festa es van sumar altres estrelles com ara el seu inseparable Pau Gasol i els seus amics Marc Gasol, Ricky, Trias, Grimau o Sada. Tots ells asseguts darrere de la primera fila institucional on no va fallar el president, Josep Maria Bartomeu –que no va acceptar preguntes–, assegut al costat d’Oriol Grau –CEO–, Albert Soler –director de l’àrea d’esports professionals– i Nacho Rodríguez –mànager de la secció–, per una banda, i Joan Bladé –directiu responsable–, la dona de Navarro, Vanessa, i les seves dues filles per l’altra.

Algú ho havia de dir

El discurs que va fer Navarro va ser curt però en la línia de Navarro: sincer. Va parlar durant quatre minuts justos, va començar parlant en català però va canviar al castellà perquè s’hi troba més còmode per expressar els seus sentiments. El discurs va ser en positiu i va explicar que “vol començar a sumar” i hi va afegir que “no és el moment de mirar enrere”, tot fent agraïments a tothom i sense donar cap nom propi quan va parlar d’entrenadors que ha tingut. Però en un moment ho va dir clar: “Quan et conviden a deixar el que has fet els últims 30 anys al principi et molesta, es podia haver fet d’una altra manera però ara ja està i s’ha d’assumir.” Navarro es va emocionar quan li han posat un tastet d’un document espectacular que ha realitzat i que emetrà Barça TV i ha escoltat la veu en off del seu pare, Ricardo, que ahir no va poder assistir-hi.

No hi van poder ser els seus pares però hi havia molta gent a qui considera família. Quan va acabar el discurs hi va haver una ovació que va durar un minut i mig amb l’Auditori 1899 dempeus. Una ovació que va dir molt. Una ovació iniciada pels germans Gasol que es van aixecar obligant tothom a sumar-s’hi.

Un nou càrrec intel·ligent

El president, Josep Maria Bartomeu, va obrir l’homenatge anunciant el nou càrrec que assumirà Navarro en el Barça. El màxim responsable blaugrana va dir que seria “mànager” i va puntualitzar que realitzaria actes institucionals i faria de pont entre els joves del planter que pugen al primer equip. La realitat però és que Navarro, el que tenia molt clar quan van obligar-lo a deixar de jugar, era que no assumiria cap responsabilitat on es pogués enganxar els dits. Va descartar formar part de la direcció tècnica, on hi havia Nacho Rodríguez i Juan Llaneza, per no haver d’assumir coses que ell no ha decidit, tampoc va voler fer de pont entre la plantilla i la directiva per, si hi ha algun incendi, no haver de fer d’intermediari; en definitiva, el que farà serà d’observador per anar aprenent i preparant-se per al futur.

LES FRASES

El que vull és que el Juanqui continuï sent el Juanqui i mirar el futur en el Barça, que per això vaig signar 10 anys de contracte

XIFRES DE NAVARRO

Em va molestar perquè em van convidar a deixar una cosa que fa 30 anys que faig, tota la vida, i que estimes, i em va fer ràbia
2
filles
té que juguen a bàsquet (Lucía i Elsa). Totes dues estan jugant en el Barça Sant Feliu.
40
del ‘draft’
va ser Navarro en segona tanda escollit pels Washington, tot i que no el van voler.
5
jocs
olímpics, igualant Teo Cruz, Oscar Schmidt, Andrew Gaze i Teresa Edwards.
253
partits
com a internacional. Ha estat qui més n’ha jugat, al davant d’Epi (239).
4.152
punts
ha anotat en l’Eurolliga. Ha estat el màxim referent i ha superat Spanoulis (4.152).
623
triples
ha anotat Navarro en la màxima competició europea. Ha superat Teodosic (471).
16.031
minuts
ha jugat Navarro en l’ACB, però lluny del líder en aquesta faceta: Joan Creus (20.211).
1980
any
en què va néixer la generació d’or: Pau Gasol, Raül López, Felipe Reyes... i Navarro.
Ha estat un estiu difícil, m’hauria agradat acomiadar-me d’una altra manera i volia continuar un any més
Acabo una etapa de la meva vida genial i en començo una no menys emocionant, ho continuaré donant tot per aquest club
Sempre m’hi he deixat la pell amb la samarreta de la meva vida, des de les categories inferiors fins a l’últim partit
El curs passat vaig acabar físicament bé, em veia amb corda, però en les converses que vaig tenir em van dir que no volien que continués jugant
Em van demanar fer altres coses pel club i després de parlar amb el president vaig entendre que havia de fer el pas
1.139
partits
ha jugat amb la samarreta del Barça comptant totes les competicions oficials.
10
medalles
amb la selecció espanyola: sis en els europeus, 3 en jocs olímpics i 1 al mundial.
35
títols
ha guanyat: 2 eurolligues, 1 Korac, 8 ACB, 7 copes, 5 supercopes i 12 lligues catalanes.
1
temporada.
Només va estar vivint l’experiència de l’NBA amb els Memphis Grizzlies.

Retirada de la samarreta en el Barça-Madrid

El Barça va a anunciar el seguit d’actes que organitzaran a la Bomba Navarro. El primer serà el pròxim 25 de setembre, on es farà un acte de reconeixement institucional al Palau Blaugrana que serà privat. El plat fort no arribarà fins al 25 de novembre quan abans del partit que ha de disputar el Barça contra el Madrid al Palau Blaugrana (19 h) es penjarà la samarreta amb el dorsal 11 al sostre del pavelló. El Barça també ha explicat que des del 26 de setembre fins a final de temporada hi haurà un espai al Museu del Barça dedicat a la figura de Navarro.

El club diu que, a més, hi haurà altres sorpreses per homenatjar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)