FEB

Murphy enamora des del primer dia

Bàsquet. La nord-americana en va fer prou amb un entrenament per deixar empremta del seu talent

Els aficionats al bàsquet de Vilobí d’Onyar que van acostar-se diumenge al nou parquet del pavelló de la vila per assistir al duel entre l’Spar Citylift i el CBS Barça (71-48) van tenir l’honor de gaudir dels primers tastets del menú de degustació que suposa veure en acció una jugadora com Shay Murphy, campiona de la WNBA i de l’Eurolliga i amb una trajectòria espectacular, sobretot a Europa. Sense pràcticament cap entrenament i encara amb poques hores a Catalunya, l’alera californiana va deixar empremta del seu talent el primer dia amb un cinc de sis triples –tots els que va fer l’equip– i una imatge, sobretot, de jugadora destinada a marcar diferències. El rendiment immediat està assegurat i també la lectura privilegiada que té del joc individual i col·lectiu.

Arribar i moldre

Els entrenadors saben que no hi ha millor entrenament que jugar un partit contra un rival que, encara que sigui d’una categoria inferior, saps que té una certa consistència.. Murphy va saltar a la pista –se’n moria de ganes– en el minut 4:18. El Barça havia clavat tres triples i manava 8-11. En el primer tir lateral de tres que la nord-americana va tenir ja va clavar el seu primer triple. Abans que acabés el primer quart ja va endollar el segon (20-16), i només de començar el segon quart va fer el tercer, aquest ni tan sols movent els peus de terra. Abans de rebre ja està mirant el cèrcol i amb la pilota a les mans l’únic que ha de fer és apuntar i disparar.

Ja ho va dir el tècnic de l’equip, Èric Suris, al final del partit: “Hem vist que és una jugadora letal de cara a cistella, però això no ens ha de sorprendre, ho sabíem. Amb només un dia d’entrenament ha demostrat el bàsquet que porta a dins, tot i que li falta ritme. Ella mateixa ho ha vist i fins i tot s’ha disculpat en alguna jugada en què el replegament defensiu de l’equip no ha estat l’idoni..”

Murphy va jugar els deu minuts complets del tercer quart. Són els moments en què va començar a trobar amb més facilitat les pivots de l’equip, Colhado i Reisingerova. També va clavar el quart triple sense error (44-27). No calia ser un gran expert en bàsquet per veure que era una jugadora diferent.

Sempre, a fora

Tot i que no es poden treure grans conclusions del partit de diumenge, sí que va quedar clar que Murphy és, per sobre de tot, una jugadora exterior. Pràcticament en cap moment es va ficar sota la cistella i quan van coincidir a la pista amb Elena Oma va ser la jugadora terrassenca la que va jugar en la posició de 4.

Supercopa

D’altra banda, la federació espanyola va fer oficial ahir la data de la supercopa, que l’Spar Citylift jugarà el 10 d’octubre contra l’Avenida a Salamanca al pavelló Würzburg. El partit començarà a les 21 h.

Hampton debutarà demà a Barcelona

L’altra jugadora nord-americana de l’Spar Citylift, l’alera pivot Keisha Hampton, va arribar dissabte a Girona i va participar diumenge en la roda d’escalfament de l’equip a Vilobí. Sense cap entrenament, Surís va preferir no fer-la jugar. Tindrà l’oportunitat de debutar amb el seu nou equip demà al pavelló del Lima Horta, a Barcelona, en què les gironines jugaran contra l’altre equip català de la Lliga Femenina 2. El següent amistós es jugarà dissabte a Figueres contra el València, que ha pujat a Lliga Femenina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)