ACB

Una estàtua per al mite

El Barça li ret un merescut reconeixement i el president Bartomeu desvela que li faran un monument a l’entrada del Palau

Durant una hora va fer un viatge pel passat en el vessant personal i esportiu

El Palau Blaugrana es va vestir de gala per retre a Navarro un merescudíssim homenatge del Barça, el seu club de tota la vida. L’escenari de tantes i tantes nits màgiques es va reconvertir en un escenari gegant per acomiadar una llegenda com és Navarro.

Entre els prop de 400 convidats que van ocupar les cadires que hi havia davant de l’escenari, hi havia el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu. L’acte, presentat per l’humorista Edu Soto, va començar com si fos una presentació habitual pel túnel de vestidors, d’on va sortir entre el fum Navarro amb camisa blanca. El primer que va fer Navarro va ser veure un vídeo en una pantalla gegant on Stephen Curry, l’estrella dels Warriors, comentava que havia copiat el tir característic de la Bomba.

A partir de llavors van començar a pujar convidats a l’escenari. El primer va ser Ronaldinho Gaucho, ambaixador blaugrana, que havia de defensar Navarro, però va ser clar: “No havia defensat ni al futbol.” També hi va haver un altre mite com Carles Puyol, un dels que van ser a l’Eurolliga de París: “Amb Laporta i sis jugadors de la casa ens vam arriscar perquè hi vam anar amb bus des de Milà, però tot i arribar tard va servir per animar amb més força.”

Després va ser el torn dels amics, amb la intervenció d’Àlex Formento, Marc Simón i Alfons Alzamora per parlar sobre la part humana de Navarro: “És senzill i una persona amb qui pots comptar en les coses bones i en les dolentes.” També van desvelar que la natació no és un dels seus punts forts perquè no sap nedar gaire. També van explicar quin cotxe va demanar als Grizzlies quan va ser a l’NBA, un Golf. “Així és en Juanki perquè al pàrquing dels jugadors hi havia uns cotxes espectaculars”, va confessar Simón. Navarro va explicar que el que menjava era el menú de nens: “Demanava espaguetis i pollastre arrebossat perquè, a vegades, no m’entenien; fins i tot vaig anar a demanar sushi i com que no m’entenien vaig marxar.” També va explicar que una de les seves sèries preferides és La que se avecina, i va rebre un missatge de l’actor Jordi Sánchez. També va rebre un missatge del seu amic Iker Romero, el mite de l’handbol que ara és a Hannover (Alemanya), i també va parlar a través d’un vídeo Pau Gasol. “No tenia moltes amistats fora del bàsquet i quan el Juanki va començar sempre anàvem tots tres amb la Vane”, va confessar el pivot dels Spurs. Navarro va recordar el seu pas pels Grizzlies: “En Pau m’ajudava en tot i quan va marxar els últims tres mesos van ser duríssims.” També van parlar Trias, Sada i Grimau com a excompanys i van reconèixer que havia estat clau l’ambient: “Vam fer molta pinya fora de la pista i això va ser clau després.” I fins i tot Sada va treure la capsa amb les cartes i fitxes de pòquer que feien servir a les concentracions. Al final hi va haver un vídeo on parlaven d’ell diferents mites com Ricky, Basile, Diamantidis, Huertas, Varejao, Abrines, Jasikevicius, Calathes, De Colo, Papaloukas, Spanoulis i tots els top espanyols. Al final el president va fer un parlament i li va regalar un quadre on apareixia Navarro amb els 35 trofeus. Ara al museu blaugrana queda un espai dedicat a Navarro i el pròxim 25 de novembre hi haurà l’homenatge al Palau contra el Madrid. Bartomeu es va guardar per al final la sorpresa: va desvelar que a l’entrada del Palau hi lluirà una estàtua de Navarro perquè tothom el recordi per sempre.

Una llarga llista de convidats

Abans d’entrar al Palau hi havia una catifa vermella perquè hi anessin passant tots els convidats, entre els quals hi havia també Xavi Pascual, Epi, Jordi Bertomeu (president de l’Eurolliga), Joan Creus (l’exsecretari tècnic del Barça), els exjugadors Mumbrú, Montañez o Marco, Salvador Alemany, Chus Bueno (NBA a Europa) o el president de l’ACB, Antonio Martín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)