FEB

Un homenatge per a la pròpia història

Bàsquet. L’amistós entre l’Spar Citylift i el València de demà a Figueres (19.30 h) recordarà l’Adepaf dels 80

El pavelló municipal de Figueres serà, demà, el marc de les activitats de l’Adepaf Figueres per recordar l’equip que va jugar a la màxima categoria del bàsquet femení, als anys 80. Forma part del 60è aniversari del club i inclou activitats tota la tarda, el colofó de les quals serà l’amistós de l’Spar Citylift i el València Bàsket (19.30 h). El partit es va presentar a la capital empordanesa amb el regidor d’Esports i segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef; el president del club, Oriol Rabert; l’exjugadora Bet Brugada; el tècnic de l’Uni, Èric Surís, i la seva pivot, Nadia Colhado.

“Ens fa molta il·lusió participar en aquest homenatge històric del que són les arrels del bàsquet femení a la demarcació, que van ser aquí amb aquest mític La Casera i totes les altres variants de nom que va tenir”, va dir el tècnic gironí, que contextualitzava el reconeixement al segon dels quatre equips de la demarcació al més alt nivell del bàsquet femení estatal: “És un gran orgull ser aquí a Figueres, portant el que ara mateix pretenem ser, el referent obvi d’aquest bàsquet femení.”

En el descans de l’Spar Citylift - València, una vintena de jugadores –acompanyades d’entrenadors i patrocinadors–, entre el primer La Casera i el darrer Valvi, sortiran al parquet i seran reconegudes. “Esperem un partit bonic, que tothom el gaudeixi. Nosaltres estem en una fase de preparació però ens anirà molt bé per continuar treballant i seguir creixent i, en definitiva, per sumar en la nostra posada a punt de cara les competicions oficials”, indicava Surís.

“Crec que elles han agafat molt bé el relleu perquè l’estan fent, la història. Espero que continuï i els desitjo molts èxits a tots”, va dir l’exjugadora de l’Adepaf Bet Brugada, agraïda amb l’Ajuntament, l’Adepaf i sobretot l’Uni per aquest “homenatge a un equip que va fer història en el seu moment”. “És gent molt relacionada amb nosaltres i ens fa molta il·lusió poder estar en aquest acte, en aquest reconeixement i, al final, en aquesta festa del bàsquet femení” corresponia l’entrenador de l’Spar Citylift. “Aquest any hi ha més jugadores amb experiència. Tenim un conjunt molt gran i, des del principi, cada dia estem millor i més juntes. I dissabte tenim un gran partit per veure on estem i on podem millorar per als pròxims partits”, va explicar Nadia Colhado sobre l’equip, que ja enlluerna a falta encara que arribin Laia Palau i Bea Sánchez, al mundial.

Més de mil abonats

“Les temporades anteriors, aquesta última més, ja vam poder experimentar el creixement del club en l’àmbit social”, va dir Èric Surís en la presentació, sobre una xifra, la dels abonats, que a la tarda es va fer oficial que ja superaven el miler. “En el dia a dia, a les oficines, m’informen que anem pel camí de tornar a estar a cada partit mig omplint Fontajau. Omplir està clar que costa molt perquè són 5.000 i escaig els que hi caben, però estem molt contents perquè els 2.000 o 2.200 que venien a cada partit la temporada passada ens animaven molt i en partits clau com en l’Eurocopa, per no dir el play-off, es va viure una química molt especial. Es nota que va creixent el club en tots els sentits i també en aquest que segurament és un dels més importants” deia Surís. Segons l’Uni Girona, s’ha assolit la xifra de 1.000 abonats en tres setmanes després d’una allau de sol·licituds per mantenir el seient de l’any anterior, en els primers dies.

Per televisió

Passat aquest quart i darrer amistós, l’Spar Citylift juga la final de la Lliga Catalana, a Fontajau el 7 d’octubre a les 19 h, en un duel que oferirà en directe el canal Esport 3. La FEB, ahir mateix, va comunicar que la supercopa (a Salamanca el dia 10 a les 21 h) i el primer partit de lliga, a Torrejón de Ardoz en el marc de l’Open Day de la Lliga Femenina entre el Mann Filter Casablanca i l’Uni (14 octubre a les 16.30 h) es podran seguir per Teledeporte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)