Mundial

Perill: són la sensació

Bàsquet. Mundial. El Canadà, que està invicte, un obstacle complicat en el camí d’Espanya cap a la semifinal amb la WNBA Nurse com a principal perill

De 31 punts a Grècia (81-50), de 19 a Corea (82-63) i d’11 a França (71-60). Aquesta és la targeta de presentació del rival d’Espanya en els encreuaments de quarts, un obstacle de molta entitat perquè no només està invicte sinó sobretot ha estat capaç d’apallissar els seus rivals jugant un bàsquet de molt nivell. La seva estrella és l’escorta de les New York Liberty a la WNBA Kia Nurse, que és la segona màxima anotadora del Mundial amb 19,7 punts de mitjana tot i només tenir 22 anys. Nurse només està superada per l’australiana Liz Cambage (27,7). La bicampiona de l’NCAA amb la prestigiosa Universitat de Connecticut té una mà privilegiada des de la llarga distància, com ho demostra que contra Corea va anotar cinc triples en un sol quart.

La selecció del Canadà té una entrenadora, Lisa Thomaidis, que està marcant territori tot i que a priori no entrava com la favorita a arribar a la final. De fet, el mateix tècnic espanyol, l’entrenador de l’Hospitalet Lucas Mondelo, se sincerava ahir en la prèvia dels vuitens d’aquest vespre (21 h, Teledeporte) quan explicava què pensava del Canadà: “Sabia que eren potents venien amb totes les seves millors jugadores, però és més potent fins i tot del què pensàvem”. De fet, tot i que tothom parla de Nurse, a la plantilla canadenca també hi ha Natalie Achonwa, que arriba de l’WNBA amb les Indiana Fever.

El que haurà d’intentar fer Espanya sobretot és igualar la intensitat en el seu joc perquè el Canadà és una plantilla de molta força i molts quilos que carrega de manera espectacular el rebot ofensiu per tenir segones opcions. Atrapen 16 rebots ofensius per partit amb Raincock-Ekunwe com a principal referent. Cal tenir en compte que són un equip físic i que el Canadà va passar directament a quarts per haver acabat primera de la fase prèvia i han descansat més que Espanya, que va haver de jugar els vuitens contra el Senegal. Un duel doncs de màxima dificultat.

L’ESTRELLA RIVAL

19,7
punts
de mitjana suma Kia Nurse, la segona màxima anotadora del Mundial. Té 22 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)