FEB

L’Spar Citylift venç el València (63-47)

Bàsquet. L’equip es refà d’un mal inici a Figueres amb una molt bona defensa i un festival anotador al final

L’Spar Citylift va tancar ahir la pretemporada a Figueres –en l’homenatge a l’Adepaf dels anys 80– amb una treballada victòria (63-47) contra el València, equip recentment ascendit a la Lliga Femenina. L’entrenador gironí, Èric Surís, va reservar Núria Martínez, amb molèsties, però tot i això va poder fer proves interessants per a la lliga catalana de Fontajau, on ja disposarà de totes les jugadores, incloses les mundialistes Laia Palau i Bea Sánchez. Ahir, el joc interior format per Hampton, Reisingerova i Colhado va acabar essent determinant, sobretot en el quart final, que va ser tot un festival (26-10).

Surís va sortir amb Rosó Buch de base, Murphy i Oma d’exteriors, i Hampton i Colhado, de pivots. Les visitants, amb molt més rodatge a la pretemporada, van defensar i atacar millor i van tenir sempre petites diferències al marcador. Murphy no tenia el seu dia, però l’entrada en el segon quart de Reisingerova va igualar les forces tot i que les valencianes continuaven manant al final de la mitja part (26-32) pel desencert en atac de les gironines.

El tercer quart va començar amb l’equip de Surís fent un joc més intens. La pressió en defensa va començar a donar fruit i el València va veure com algunes possessions esgotaven els 14 segons. L’encert, amb tot, no arribava tot i algunes bones accions aïllades de Hampton.

L’encert va arribar en l’últim quart. La defensa va continuar mantenint l’efectivitat però finalment les jugadores gironines es van poder deixar anar en atac triangulant bones passades i combinant amb efectivitat el joc interior amb el joc exterior.

Hem hagut de contenir la seva sortida, que ha estat molt forta però ho hem fet i bé