Mundial

La gironina Marta Xargay porta Espanya al bronze al Mundial

Mundial. El combinat de Lucas Mondelo es refà d’un mal inici contra Bèlgica i malgrat l’encert de Messeeman

La selecció espanyola s’ha penjat el bronze al mundial 2018 en imposar-se aquest vespre a Bèlgica 67-60 amb un paper clau de la gironina Marta Xargay, màxima anotadora del combinat estatal amb 17 punts i el triple que ha sentenciat a un minut del final.

La selecció estatal ha sortit amb tres catalanes en el cinc inicial: Laia Palau, Queralt Casas i Marta Xargay. No ha evitat un mal inici, amb només tres punts en sis minuts (3-10). El tram final del primer quart ha servit per estrènyer el marcador amb l’aparició de la segona unitat i Anna Cruz ha ajudat que un dèficit de deu punts quedés en res amb un triple i una assistència (15-15). El segon quart ha servit perquè el combinat entrenat per Lucas Mondelo agafés la iniciativa (28-21), amb rol destacat de la gironina Xargay.

El domini de la selecció espanyola ha anat a més a la segona meitat, amb la valenciana Alba Torrens lluint canell també i la diferència pujant dels dobles digits (52-41). Les belgues, però, no s’han rendit i entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim han fet un parcial de 0-11 que ha igualat el marcador amb els punts de Messeeman (24 punts i 9/11 tirs de 2). Amb 55-54, les errades han superat els encerts. Espanya ha trobat l’aparició oportuna de Laura Nichols, que tan sols ha anotat sis punts, però ha fet dues cistelles en els últims dos minuts, mentre Bèlgica combinava l’encert de Messeeman amb les pilotes perdudes, com la que ha recuperat Laia Palau a falta d’un minut i amb 64-60 a l’electrònic. Marta Xargay ha fet el triple aleshores per sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)