FEB

La dimensió desconeguda

LEB Plata. El Bàsquet Girona juga avui a Alacant (20 h) el seu primer partit en una categoria que desconeix però en la qual aspira a fer-se fort, visible i atractiu per a l’afició gironina

El Bàsquet Girona viurà avui una jornada històrica amb l’estrena del seu primer equip, que té poc més d’un any de vida, a la LEB Plata. Ho farà a Alacant (20 h) en una de les pistes més complicades de la categoria i contra un rival que és hereu del Lucentum, que va jugar vuit temporades a l’ACB. Sobre les possibilitats i aspiracions de l’equip gironí ningú, ni el mateix entrenador (Quim Costa), s’atreveix a fer un pronòstic per raons diverses. La plantilla que ha format el club està en plena fase d’adaptació amb jugadors joves que necessiten encara rodatge, fa falta un fitxatge –probablement un aler-pivot– i és difícil encara escatir el nivell real dels altres equips. “És el meu primer any a la categoria i no puc parlar amb molta propietat encara de quins seran els rivals més forts”, considera Costa.

El president del Bàsquet Girona no és un qualsevol. Parlem de Marc Gasol (Memphis Grizzlies), que té un projecte ambiciós a llarg termini a la capital gironina tot i que en la pretemporada va demanar als seguidors i als aficionats al bàsquet de Girona que no facin volar coloms i que gaudeixen del que suposa tenir l’oportunitat de veure per primer cop en molts anys a Fontajau un equip de bàsquet masculí en una categoria tan alta.

El que ningú no nega, ni el mateix Costa, és que el Girona hauria de lluitar per accedir a la fase d’ascens –hi passen els sis primers. L’Alacant, el Menorca –primer rival a Fontajau–i l’Hospitalet –campió de la Lliga Catalana– tenen plantilles amb jugadors experimentats i de qualitat. “Nosaltres som un equip en fase de construcció”, insisteix Costa, que en la pretemporada ha hagut de cohesionar jugadors provinents de diferents cultures. De l’NCAA han arribat l’escorta Bolton i el pivot Berry, i de la LEB Or, Leo Cizmic, un jove jugador croat d’enorme potencial. Alzamora i Xavi Costa hi posaran l’experiència i també han de tenir un paper rellevant Nil Angelats i Sergi Costa, en el joc exterior.

Un vell conegut

L’Alacant va quedar a les portes de l’ascens a LEB Or la temporada passada. L’equip, dirigit per Pedro Rivero, s’ha reforçat amb vuit jugadors, entre els quals destaca el base gironí Quique Garrido, provinent del Palència (LEB Or), cridat a ser determinant. En el joc interior, la força la posen el guineà Cheick Conde i el cubà Georvys Elías, tots dos amb experiència a la LEB Plata. En la pretemporada els alacantins han tombat dos equips de categoria superior, l’Iberojet Palma (69-58) i el Tau Castelló (86-78).

LA PRÈVIA

Som un equip en fase de construcció i és difícil dir encara quines són les aspiracions reals
Quim Costa
ENTRENADOR DEL B. GIRONA
CONFERÈNCIA EST
HLA Alacant País Valencià
Bàsquet Girona Catalunya
H. Menorca Illes Balears
Real Murcia Múrcia
Arc. Albacete Castella-la Manxa
CB Vic Catalunya
CB L’Hospitalet Catalunya
Villarrobledo Castella-la Manxa
Fragata Morón Andalusia
Azuqueca Castella-la Manxa
Af. Almansa Castella-la Manxa
Jafep Castella-la Manxa Els 6 primers juguen la fase d’ascens. Els 6 següents, la fase de permanència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)